Румен Петков: БСП е силна партия със загнило ръководство

Последна промяна на 23 септември 2013 в 09:08 1806 11

Румен Петков. Снимка: bTV
Румен Петков. Снимка: bTV

"В по-голямата си част БСП е съставена от честни и почтени хора. Не съм съгласен, че партията е загнила, ръководството е това, което е обхванато от този процес."

Това заяви пред "Нова телевизия" бившият вътрешен министър Румен Петков, който в неделя взе участие в организираната от експрезидента Първанов дискусия, целяща да възстанови диалога в левицата.

Петков коментира разцеплението, което се наблюдава в столетницата. Според бившия вътрешен министър ситуацията в партията става все по-зле, откакто левицата е на власт.

Причината за това, според Петков, е, че лидерът Станишев си е самодостатъчен и неглижира срещите на ръководството.

„Девалвацията и деморализацията идват от това неглижиране. Този процес се задълбочава, откакто БСП е на власт. Ние, като се видим на Национален съвет, трябва да си викаме „За много години“, то си е цял празник“, коментира духовите бившият вътрешен министър.

Той е убеден, че партията има нужда от нов лидер, който, по думите му, трябва да е млад, енергичен, да има потенциал, интелектуален багаж и да не страда от разбирането, че си е самодостатъчен.

Петков подчерта, че има правителствени решения, зад които не стои левицата. Той обясни, че някой непонятни стъпки на кабинета нанасят удар по авторитета на столетницата.

„Когато на българския интелектуалец му кажеш, че Сидеров олицетворява етиката, това слага черта между партията и интелектуалците“, даде за пример Румен Петков.

Бившият вътрешен министър бе категоричен, че управленската политика на кабинета не се формира в централата на БСП, а "някъде другаде", но посочи, че самият той не знае къде.

Петков изтъкна, че ръководството на БСП отказа да отговори кой носи отговорност за "редица назначения".

Социалистът коментира и обединението на Реформаторския блок, като изрази учудване от "зоологическия възторг", който цари около новото обединение.

Това заяви пред „Нова телевизия“ бившият вътрешен министър Румен Петков. Той изрази критичност към личностите, намерили място в новото обединение, като подчерта, че става въпрос за добре познати лица, които претендират за нови начинания. Аз тези лица ги познавам, откакто съм се родил, заяви Петков.

„Когато чувам политически лидери да разправят, че партиите трябва да бъдат ограничени - когато тръгваш отявлено да ерозираш политическата система, трябва открито да признаеш, че си привърженик на анархията“, заяви Петков, визирайки максимата на Радан Кънев и Меглена Кунева, че политиците трябва да се отдръпнат и да освободят поле за гражданите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.09 2013 в 12:14

Като му гледам снимката на тоя и в мен проблясва искрица надежда, че скоро ще прати поздрави лично ня няколко други зрели социалисти, а именно: Тодор Живков, Андрей Луканов и Александър Лилов. Жалко че станишев има още доста живец ... явно го смуче от маркуча на младия Вигенин... живеца де.

23.09 2013 в 11:59

Не ерозират политическата система Реформаторите, а ще сложат край на далаверите ви. Затова постоянно говорите срещу тях. Намерил се кой да ги анализира - пропадняк като този Р.П.

23.09 2013 в 11:30

Ахахахахахх :))))))) С него били X-)

23.09 2013 в 11:16

Що изобщо обръщате внимание на тоя деградирал и пропаднал тип..

23.09 2013 в 11:08

Запалката май ще подпали БСП.

23.09 2013 в 10:58

Единствения въпрос по който може да даде експертно мнение е пикаенето в шадравани след продължителен запой. Може също така да разкаже защо ДПС му казваха зетя.

23.09 2013 в 10:29

Много съм доволен - Реформаторският блок явно става все по-силен и по-силен, щом постоянно го коментират! Ако си никой, никой не ти обръща внимание. Ще им обърка сметките на мафията, крайно време е!!

23.09 2013 в 09:53

А бре тоя да не мисли, че държавата е фонтан.

23.09 2013 в 09:48

И Румен Петков го познаваме откакто сме се родили.

23.09 2013 в 09:26

И кои сте по-точно вие? Друга фракция на крадливите комунисти? Не, благодаря - ОСТАВКА!