Манолова: Не можеш да протестираш срещу кабинет на 3 дни

Последна промяна на 02 юни 2013 в 17:06 3111 41

Мая Манолова. Снимка: БГНЕС

Шествието пред централата на "Позитано 20" беше абсолютно незаконно, заяви на извънредна пресконференция депутатът "Коалиция за България" Мая Манолова, цитирана от БГНЕС.

"Гражданските протести свалиха правителството на Бойко Борисов през февруари. Но дали днешните протести бяха протести на граждани – в тях не чухме нито едно гражданско искане, а искане за оставката на правителството, което е буквално на три дни. Срещу кое действие на правителството протестираха днес", попита Манолова.

Тя обясни, че протестът е бил организиран от РЗС и Национален фронт за спасение на България (НФСБ). "Те стояха зад днешните протести, а зад Яне Янев прозира лицето на ГЕРБ, лицето на Бойко Борисов, защото и първата среща на Борисов в парламента беше именно с Яне Янев. Очевидно отново РЗС ще бъде инструмент за открита политическа конфронтация на ГЕРБ", каза Манолова.

Според нея протестите в София не са законни, защото разрешението, което Столична община е дала за провеждането им, било за маршрут по бул. "Дондуков" до Парламента и от Борисовата градина до Парламента. 

Днес е денят на Ботев. Днес е денят, в който всеки един от нас изразява своята признателност към героите на България, към тези, които жертваха живота си за нашата родина. Ден на признателност, ден на смирение. Ден, в който две политически сили избраха да проведат протести пълни с агресивни лозунги и политическа конфронтация пред централата на БСП, коментира Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.06 2013 в 19:51

Значи пита се в задачката :Щом като на третия ден правителството успя да сътвори неща поради които му се иска оставката,какво ли ще успее да сътвори на 30 ден или на третия месец или на третата година?Има ли смисъл да си правим експерименти /още/ и каква ще бъде цената за нас-не за вас г-жо Манолова?Защото предполагам,че вие отдавна сте тройно и четворно презастрахована срещу няколко сталинградски обсади ,обаче има хора които всеки ден си купуват по 10 грама сирен и един хляб.Още се пита в задачката-Ония протестите ,дето минаха,някой помни ли какво се искаше на тях и от кои хора?Внезапно като дойде БСП-то на власт забрави за тях и се грижи саво за роднинските си назначения и разпределение на баницата.Който иска да оспори това което казах нека го направи с факти!

04.06 2013 в 10:26

Я, пък тая джанка ... собствени мисли не й кацат, `ма много иска да се заяжда с другомислещите.

04.06 2013 в 05:12

++++++++++++++++++++++++++++
:-)

03.06 2013 в 19:36

незаконно е изказването на тази пача, всеки има правото по конституция да протестира. или за тях не сме хора, а просто електорат = добитък??!?!?

03.06 2013 в 19:34

Естествено че може да се протестира. Тя ли ще ми казва кога и от какво да съм недоволен и да протестирам!

03.06 2013 в 19:11

Айде бе, не можело да се протестира срещу правителство на 3 дни. Вчера емпирично доказахме, че може.

03.06 2013 в 19:08

Въпросът е защо държавните учѝлища трябва да наемат преподаватели по турски, арменски, цигански и т.н. Щом ДПС искат изучаване на „майчин“ език, да намерят дарители, които да поемат заплатата на преподавателите, или направо да учредят езикови центрове, които работят с децата извън учебно време.

03.06 2013 в 14:00

Ех,тоя-ГЛОГ ли е или глогинка...И той като доктора от 4-ти км.ги насмете всичките,вдигна революция,
само забрави да упъти,тия,по-простите,като дойдат новите избори,за кого,аджеба да гласуват!Или,може би,предлага да сменим тотално модела?

03.06 2013 в 04:11

Може ли да се протестира против правителство, създадено преди 3 дни?

Може, разбира се . Зависи за какво. А хората сега протестират против коалиционно правителство, в което втората партия е етничеко-турска, но правителството е избрано с решаващата косвена помощ на истеричния лидер на една шовинистическа, но твърдо русофилска партия, който уж води борба на живот и смърт с етническо турската. Което съвсем очевидно показва, че правителството е създадено не за да управлява, а за да разори България и да доограби нейния народ. При такива нагли, задкулисни, но очевидно корупционни политикански договорки народът има право не просто да протестира, а и да вдигне бунт или революция срещу това правителство, избрано в резуртат на такива договорки.

Тяхното право за протести, за бунт или за революция се подкрепа и от това, че за едно измислено министерство е предложен за министър скандален проектант, нарушаващ законите точно в областа на компетенциите на това министерсто, а когато народът веднага реагира, го заменят с негов бизък колега. Защото премиерът казва, че едно от основните предизборни обещания на мандатоносителката БСП, премахване на проския данък и въвеждането на необлагаема начална част, няма да бъде изпълнено. И ту уклончиво, ту твърдо заявява, че ще загроби България с един нов, този път вече окончателен, договор за Белене.

Така че Мая да не се прави на по-проста, отколкото е. И да не си мисли, че обикновените хора от народа са по-прости и от нея. Те знаят и разбират, но законите на системата са такива, че на практика са безсилни по нормален начин да спрат нескончаемите далавери на своя политикански елит. Остава да разберат само още и това, че с протести нищо сериозно няма да спечелят. Че е необходима револю.ия -- била тя въоръжена или не.

03.06 2013 в 02:20

jack,не е необходимо да държиш такъв груб тон на Gligi.В една демократична държава стават такива работи,стига да са с разрешение от законовата уредба.Правителството ви е факт.Как,защо и поради мистерията на ямболското пръстче,но факт.Като човек,които уважава законите,може да ми е безкрайно неприятно,но това е положението.
Нека да минат три месеца и да се види след ГДПОП-а, кое къде ще пратят,елиминират,измислят и най-вече ключовият проект за Белене,държавните пари в банката на Цветан Василев ли ще си останат и ред други неща.
Българинът през лятото е коренно противоположна личност на зимната си такава.Така,че данданийте ще започнат септември или октомври.А дотогава Сидеров може да започне да вие по луната или да иска още пари.
Аз превантивно започвам да се боря срещу вегетарианците,защото не е далеч деня,в който,като си поръчаш пържола сервитьорът ще ти я подхвърля на улицата,защото както е тръгнало ще намерят двеста-триста вегетарианци,както намериха върли непушачи и на нас мръвкоядите ще ни се стъжни.