Манолова: Не можеш да протестираш срещу кабинет на 3 дни

02 юни 2013 в 17:06 3687 41

Мая Манолова. Снимка: БГНЕС
Мая Манолова. Снимка: БГНЕС

Шествието пред централата на "Позитано 20" беше абсолютно незаконно, заяви на извънредна пресконференция депутатът "Коалиция за България" Мая Манолова, цитирана от БГНЕС.

"Гражданските протести свалиха правителството на Бойко Борисов през февруари. Но дали днешните протести бяха протести на граждани – в тях не чухме нито едно гражданско искане, а искане за оставката на правителството, което е буквално на три дни. Срещу кое действие на правителството протестираха днес", попита Манолова.

Тя обясни, че протестът е бил организиран от РЗС и Национален фронт за спасение на България (НФСБ). "Те стояха зад днешните протести, а зад Яне Янев прозира лицето на ГЕРБ, лицето на Бойко Борисов, защото и първата среща на Борисов в парламента беше именно с Яне Янев. Очевидно отново РЗС ще бъде инструмент за открита политическа конфронтация на ГЕРБ", каза Манолова.

Според нея протестите в София не са законни, защото разрешението, което Столична община е дала за провеждането им, било за маршрут по бул. "Дондуков" до Парламента и от Борисовата градина до Парламента. 

Днес е денят на Ботев. Днес е денят, в който всеки един от нас изразява своята признателност към героите на България, към тези, които жертваха живота си за нашата родина. Ден на признателност, ден на смирение. Ден, в който две политически сили избраха да проведат протести пълни с агресивни лозунги и политическа конфронтация пред централата на БСП, коментира Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!