Протестиращи блокираха за малко Орлов мост

02 юни 2013 в 10:55 2981 5

Демонстранти блокираха Орлов мост. Снимка: Сергей Антонов
Демонстранти блокираха Орлов мост. Снимка: Сергей Антонов

Протестиращите от НФСБ спряха движението по бул. „Цар Освободител” в София в частта от Орлов мост до Софийския университет.

Националистите с лидер Валери Симеонов (собственик на телевизия "Скат") протестират срещу новото правителство и настояват за касиране на изборите.

Партията за малко не успя да влезе в парламента - взе 3.7% от гласовете на изборите.

На протеста присъстват около 100 привърженици на политическото движение, който първо се поклониха пред бюст-паметника на Христо Ботев в Борисовата градина.

Пред парламента прииждат и привърженици на РЗС, които също протестират „срещу новата тройна коалиция БСП, ДПС и Атака” и с искане вота в Турция да бъде касиран заради фалшификации.

От няколко дни във Facbook се организира граждански протест срещу правителството "Орешарски". В София мястото на срещата е 12 ч. пред с Народното събрание.

Страницата във Facebook, чрез която се организираше протестът, изчезна мистериозно вчера, сигнализира читател до OFFNews.

Страницата бе озаглавена “НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ: ОСТАВКА на Кабинета “Орешарски”. Страницата е премахната в момент, когато към нея вече са се били присъединили повече от 20 000 души.

Партиите на Яне Янев и на Валери Симеонов успяха да съберат около 200 души пред парламента.

Малко след 11 ч. те се отправиха към Конституционния съд, от който очакват касиране на изборите. Те отново блокираха за кратко движението по бул. "Цар Освободител" и се спряха за малко пред сградата на президентството.

Протестиращите скандират: „Долу ДПС”, „Искаме касиране”, „Мафия”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови