Кутев: На Бузлуджа ще дойдат стотици повече от тези на жълтите павета

Нели Чолашка 25 юли 2013 в 12:58 9302 60

Антон Кутев, Снимка: БГНЕС
Антон Кутев, Снимка: БГНЕС

"Хората на Бузлуджа ще бъдат стотици пъти повече от тези на жълтите павета", обяви Антон Кутев от БСП.

Социалистите организират тази събота традиционния събор на партията на връх Бузлуджа и твърдят, че там ще се събират 150 хил. души, за да покажат подкрепата си към правителството на Пламен Орешарски.

Антон Кутев беше сред депутатите, блокирани в парламента в нощта във вторник срещу сряда и сред тези, които се качиха в злополучния бял автобус. Той обвини БНТ, че отразяват сблъсъците пред Народното събрание.

„За мен камъкът, с който ни замеряха, мога да го нарека „философски”. Но този камък, който успя да не ме уцели е камък, хвърлен с цел да удари някого, то тогава е пратен с цел да убива”, смята Кутев.

По отношение на часа на заседанието той призна, че някой не го е домислил.

По думите му акцията с опита за извеждане на хората от парламента с автобус е била продварително обречена на провал.

Социалистът не пропусна да атакува кмета на София Йорданка Фандъкова - тя трябвало да задава маршрути на протестиращите.

„А какво се наблюдава – около двадесет човека с колела в продължение на около двадесет дни минават по софийските улици и протестират. Нека да го правят, но това трябва да е законно.

Защото има и едни други стотици граждани, които пътуват с автобус и закъсняват за работа, заради невъзможността да се придвижват в София - те също са част от гражданското общество”, допълни той.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!