БСП мисли да се откаже от паметника на Бузлуджа

Вероника Шербанова 07 юли 2013 в 14:26 6867 10

Събор на БСП на връх Бузлуджа. Снимка: БГНЕС
Събор на БСП на връх Бузлуджа. Снимка: БГНЕС

БСП може да се окаже от паметника на Бузлуджа, тъй като поддръжката му е непосилна за партията, съобщи bTV.

Възможно е да се откажем от паметника на Бузлуджа. Имахме едно решение да видим какви са разходите и тогава да преценим, заяви депутатът от БСП Антон Кутев.

През август 2011 г. Бойко Борисов обяви, че в качеството си на премиер ще прехвърли собствеността на монумента на БСП, когато го поиска. Въпреки изразеното тогава желание обаче вече е ясно, че поддръжката не може да се покрива от субсидията на партията.

Местната организация на БСП също намекна, че е по-добре ремонта на паметника да остане в ръцете на държавата. Този паметник може да стане туристическа атракция, обясни Васил Самарски, като уточни, че той може да се превърне в музей на комунизма.

В момента паметникът се стопанисва от Областната управа на Стара Загора. Оттам вече е започнала проверка, която цели да предотврати инциденти по време на традиционния събор на левицата на Бузлуджа в края на юли.

Самото съоръжение носи рискове, така че ще бъде обезопасено с различни указателни табели и жива охрана, обясни областният управител Живка Аладжова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!