Куневистите сравниха Найденов с Тодор Живков

Последна промяна на 05 септември 2012 в 12:58 1052 2

Нено Димов, Снимка: БГНЕС
Нено Димов, Снимка: БГНЕС

“Това е типичен пример за подхода „проба-грешка“, който бе много характерен за управлението на Тодор Живков. Министър Найденов изпробва докъде може да стигне, преди общественото мнение да се нагнети прекалено“. Така по време на брифинг Нено Димов от „Движение българия на гражданите“ коментира решението на Найденов да извади Миджур от търга с компенсаторките.

„Самият факт, че министърът звъни на еколог (Тома Белев; бел. ред.), за да го попита кои са земите по „Натура 2000“, красноречиво говори за некомпетентност. Очевидно няма никаква координация между Министерство на околната среда и водите и земеделското ведомство“, допълни Георги Гочев от партията на Кунева.

Куневистите отправиха критика към работата на Найденов и заради обвиненията в изтичане на информация около търга с компенсаторни бонове.

„Днес министър Найденов официално призна, че е имало изтичане на предварителна информнация около търга на земи с компенсаторни бонове. Това е абсолютно незаконно и в тази връзка ние считаме, че премиерът Борисов трябва да поиска оставката на земеделския министър“, посочи Нено Димов.

„Ако министър-председателят не направи това, ние ще считаме, че той насърчава неспазването на закона в страната“, допълни още Димов.

Според него цялата сделка с продажбата на държавни земи срещу компенсаторни бонове е в ощърб на обществения интерес и трябва да бъде прекратена. Представителите на „Движение България на гражданите“ заявиха, че според тях в търга трябва да бъде включена и възможност за финансови разплащания.

„Ако премиерът Борисов не прекрати тази сделка, можем да смятаме, че той има личен финансов интерес“, категоричен бе Димов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.09 2012 в 17:25

Айде сега, смешно е. Слушах го министъра какво каза и то не беше признание за изтичане на информация, ама айде, нека си говорят заинтересованите. Факт е че се излага и малко му се губи логиката, веднъж едно, после друго. Например цените, аз сега не разбрах поскъпва месото или не? Иначе го харесвам, симпатяга е.

05.09 2012 в 16:23

Мършо, марш!