Кунева: Срамота е управляващите да насъскват хората

16 август 2013 в 15:48 7667 20

Меглена Кунева, Снимка: БГНЕС
Меглена Кунева, Снимка: БГНЕС

Днес отново стана очевидно, че властта, която упражяват управляващите, не е от името и заради народа, а е калкулация на личните им интереси, обяви лидерът на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева по повод на събитията в центъра на София и дебата в парламента по бюджета.

"Срамота е да отклоняват вниманието на обществото от същностния разговор за смяната на политическатата система, като насъскват хората едни срещу други. Срамота е да да не могат да поемат отговорност за грешките си.

Срамота е да предизвикват противопоставяне на хората, за да запазят остатъците от  една напълно делигитимирана  власт, допълни още тя и бе категорична, че партийните лидери на управляващите тежко подвеждат.

Днес те показват белезите на истинска тоталитарна власт – нищо ново не са научили, нищо старо не са забравили, каза още Кунева и направи връзка с безпрецедентно ниското доверие в парламента – дори един дебат по същество за бюджета не могат да проведат" коментира Кунева. 

По думите ú в протестите са се намесили кукловодите, които се опитват да нанесат рана на гражданската тъкан на протеста. 

"Срамота е в 21-ви век политици, претендиращи за държавници, да прибягват до автобуси с хора, вместо до нормални за целия свят политически похвати като разговор, убеждаване, дебат, законност.

Днешната коалиция е повече от политически картел и показва, че целокупният им катарзис е бил фалшив - параван, зад който лъсна позорящото обстоятелство, че са готови на всичко, дори и с жертване на гржданския мир, за да запазят властта", каза още Кунева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!