Кунева: По-притеснително е, че се подслушват обикновени хора за рекет (видео)

OFFNews 16 април 2013 в 12:03 3439 3

Меглена Кунева. Снимка: БГНЕС
Меглена Кунева. Снимка: БГНЕС

"Подслушването на политиците само по себе си е неприятно, но далеч по-неприятен и притеснителен е фактът, че са подслушвани обикновени хора - хора, които се занимават с малък, среден и голям бизнес, журналисти и правозащитници."

Това коментира лидерът на "България на гражданите" Меглена Кунева по повод разкритията на прокуратурата, че е имало предпоставки за безконтролни подслушвания от звеното за мобилно следене към МВР.

"Подслушването има и икономическа цел, не само политическа. С вътрешна информация се изземат цели бизнеси, извършва се рекет. Информацията е стока, която се продава скъпо”, допълни Кунева в Монтана, където представи листата от кандидати за народни представители от града.

На брифинг в централата на "България за гражданите" Прошко Прошков също коментира скандала с подслушването на политици, банкери, бизнесмени и др. лица, срещу които МВР официално не е имало разрешение да използва СРС-та.

"Няма принципна разлика между ГЕРБ и БСП по отношение на нерегламентираното използване на методи за подслушване. Сякаш разликата е единствено в степента на рафинираност на методите", посочи Прошков и призова прокуратурата да стигне до поръчителите.

"Наглост е да искаш доверието на хората след такъв скандал. Политическата отговорност трябва да бъде понесена на изборите", добави Прошков. Той призова всички граждани, срещу които е използван "административен или полицейски натиск", да се обърнат към прокуратурата или към някоя политическа сила, на която имат доверие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!