КТ "Подкрепа" е на прага на национална стачка

Последна промяна на 07 юли 2013 в 12:10 9275 31

Константин Тренчев, президент на КТ
Константин Тренчев, президент на КТ "Подкрепа". Снимка: БГНЕС

КТ „Подкрепа“ заплаши с организирането на национална стачка, ако не бъде свикано Велико народно събрание.

България е в безпрецедентна политическа и правителствена криза, която неминуемо поражда и социална такава, обяснява синдикатът в декларация на Конфедеративния си съвет.

По думите им има ясен дефицит на доверие и авторитет в парламентарните политически сили, а политиците са причинители на нестабилност и противопоставяне на обществени групи.

Синдикалистите призовават президента Росен Плевнелиев да отправи до парламента искане за свикване на Велико народно събрание, като отхвърлят аргументите на народните представители, че това е едно скъпо удоволствие.

Само чрез Велико народно събрание може да се намали броят на депутатите и да се регламентира отзоваването им, да се гарантира нормалното функциониране на съдебната система и други, обясняват от синдиката.

Предстои Изпълнителният съвет на КТ „Подкрепа“ да започне консултации с всички членове на синдиката, както и с представители на различни граждански организации, за да бъде подготвен пакет от конкретни предложения.

От „Подкрепя“ припомнят, че има действащ закон за избор на извънреден законодателен орган, който отразява някои от основните искания на протестиращите – за мажоритерен вот и за издигане на независими кандидати от инициативните комитети. 

Декларацията на "Подкрепа", с която синдикатът заплашва с национален протест, ако не бъде свикано Велико народно събрание, идва само няколко дни след като OFFNews публикува анализа "Защо синдикатите ги няма на протестите?"

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.06 2014 в 13:00

КНСБ и ПОТКРЕПА са продукт на БКП виж генезиса на техните водачи номеклатурчици на БКП агенти на ДС лапачи без да имат трудов стаж като истински трудови хора

08.07 2013 в 08:40

Анализатор, аз не съм виновна, че на теб и на Тишо въображението ви стига само до буквалността на думите. За ваше сведение, съчетани в изречение, те могат да значат и нещо с по-различен смисъл. А контекста на гореказаното от мен е, че Тренчев отдавна вече е и политически, и синдикален труп, което все още обаче не е забелязал, но при един национален протест може и да го забележи. Та това е истината пред фасадната демокрация на Тренчев, когото много добре знам от времето на националните стачки, при които се продадоха куп български интереси и във въгледобива, и в рудодобива. Няма да напомням за Марк Рич и подобия. Всеки, който е живял по онези времена в България, ще се досети за какво говоря. Та част от сегашната банановост на тази република се дължи и на Тренчев.

08.07 2013 в 08:30

Ако ползваш разни ключови думи ти оставя коментара за одобрение автоматично, дори го пише и логично, може да не е одобрен заради ключовите думи в него. Не пречи да кажеш каквото мислиш културно.

Това с задкулисните играчи е смислено. Макар че то цялото сегашно управление е на няколко групировки. Очевидно има и други дето не са доволни. Най-малкото СиБанк сигурно са нещастни, че Бойко не е премиер а сигурно и много други. Ама то така е в българската демокрация пт 90-те след всеки нов избор малко се променят кръговете дето лапат т.е. Едни идват по напред на хранилката, други отиват на по-заден план. Няма как следствие от непотизма и клептокрацията.

08.07 2013 в 01:29

Аз лично предлагам за знаещите и компентните всеки изказал се в форума да стане депутат... тей тей държавата ни е зле да си докараме още главоболия. Нека да са 1000 или 10 000, защо пък не 1 000 000 !? как звучи добре нали. Туко виж и аз да стана депутат :)))

07.07 2013 в 20:45

Явно работата с "умните, ..." артисти, балетисти и други "исти", съвсем се е оплескала, че "активираха" и спаружената политическа мумия Тренчев, ама сега вече няма работници и служители да ги лъже, че ги води към обетоновата земя! Те вече, "благодарение на грижите му", са безработни или преминали към фалиралата "средна класа", които имат толкова синдикални членове, колкото може да види човек на врата си без огледало. Поне едно добро направи този политически измекярин, с поведението си да иницира отменянето на субсидиите, които дава правителството на такива клатикурчовци като тренчовците, защото няма нещо, с което да са се захванали, което да не са ольоскали или потурчили !

07.07 2013 в 18:37

Освен, че излизат ами и по форумите взеха да пишат. :)

07.07 2013 в 18:36

Мда всеки човек - депутат.
Кво е това само 240...

07.07 2013 в 17:14

Тренчев, що се не завреш във вагината на Фидоска?!

07.07 2013 в 16:24

Много чудно! Бях написала свой коментар под горната статия - трети по ред! Сега го няма?! Защо ли? А, бе вие от Офнюз да не би да въвеждате цензура?! Защото бях написала, че щом Тренчев се е задействал, значи неяии много сериозни интереси на някой задкулисен играч са засегнати! Такова мнение не е изключение, но защо е изтрито се питам?! И още някои неща бях написала, но виждам, че мястото ми май не е в този сайт! Жалко! Няма ли най-сетне да се яви сред медиите честен, независим, антиситемен играч? Колебех се за вас, сега се колебая още по-вече! Ще видим - ще следя сайта с повишено внимание!

07.07 2013 в 15:36

60 ДЕПУТАТА, ПРЕМАХВАНЕ НА СУБСИДИИТЕ ЗА ВСИЧКИ ПАРТИИ, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ