Костов бесен, иска паралелна комисия за полицейското насилие

Юлиан Христов 03 февруари 2012 в 11:59 1188 0

Иван Костов. Снимка: БГНЕС
Иван Костов. Снимка: БГНЕС

Лидерът на Демократи за силна България Иван Костов заяви в парламента, че ще сформира паралелна комисия на анкетната, която проучва обстоятелствата по случаите на полицейско насилие и убийството в Перник, съобщи БНР.

Съпредседателят на Синята коалиция е поискал от председателя на новосформираната комисия за разследване на полицейското насилие да бъдат изслушани поемните лица и присъствалите на местопроизшествието на така нареченото самоубийство журналисти Мария Кадийска от вестник "Монитор" и Катя Илиева от във вeстник "Телеграф", за да се изясни дали огледа на жилището на Стоев е извършен по реда на Наказателно-процесуалния кодекс.

Сред зададените въпроси Иван Костов подчертава, че съдията при гледане на мярката за неотклонение на Марио Любенов, е заявил, че върху един от пликовете с писма за искане на откуп е имало отпечатък, който не е на Стоев или Любенов. Странно е на кого е този отпечатък, пита Костов. Той иска и отговор на въпроса дали има връзка между въпросното лице със Стоев и местните босове на наркотрафика.

„Пернишката общественост знае отговора на повечето от тези въпроси. Това е нещо като тест за господата от ГЕРБ. Ако видим, че комисията не започне да работи или не даде резултати, ще предложим на колегите от БСП, ДПС и Атака да създадем контракомисия, която с правомощията ни на народни представители пред очите на всички журналисти да потърси отговора на тези, разбира се и на други въпроси. Защото знаем за кого да питаме, за какво да питаме. Защото съм бесен“, каза лидерът на ДСБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови