„Кецове“ кандидатства за „Оскар“

Мая Златкова 14 септември 2012 в 10:37 1462 0

Филмът
Филмът "Кецове" кандидатства за "Оскар". Снимка: БГНЕС

Националният съвет за кино определи българския филм „Кецове” за участие в номинациите за наградите на Американската филмова академия „Оскар”.

Филмът е дебют на двамата млади режисьори Иван Владимиров и Валери Йорданов, продукция на "Гала филм", с подкрепата на програма МЕДИА на ЕС, ИА "Национален филмов център" и Българска национална телевизия. Филмът вече спечели българската публика в киносалоните в страната

"Кецове" беше удостоен с почетен диплом на главното жури и на руските киноклубове на Московския международен фестивал. Показван е на международните фестивали в Манхайм, Карлови Вари и в официалната селекция на фестивала в Маракеш. Награждаван е от Българската филмова академия 2012 за филмова музика. Филмът влиза и в селекцията за Европейските филмови награди.

В него е разказана историята на шестима младежи, които се опитват да избягат от своите разочарования с "различните" от тях и провали в живота. Те бягат от града, завладян от агресия, и се отправят колкото се може по-далече, към див, девствен, морски плаж. Там пътищата на шестимата младежи се пресичат и откриват пред всекиго от тях надеждата за ново начало. Но дали такова бягство от покварения град е възможно?

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови