Катуница още чака възмездие

Юлиан Христов 01 март 2012 в 20:16 1693 0

Веселин Христов. Снимка: asenovgrad-online.com
Веселин Христов. Снимка: asenovgrad-online.com

Катуница настръхна отново. Жителите на пловдивското село се страхуват от отмъщение и произвол спрямо тях от ромската фамилия Рашкови. Напрежението е заради присъдите след убийството на 19-годишния Ангел, премазан от бус с цигани, приближени до Рашкови, на 23 септември 2011 година. 

Днес шофьорът на буса Симеон Йосифов беше осъден на 17 години затвор. Кирил Рашков получи 3 години и половина затвор за закана за убийство, отправена малко преди смъртта на Ангел, към близки на момчето.

"Хората в селото не са по-спокойни. Очакват отговора на Рашкови заради съдебните решения. Членовете на тази фамилия продължават да се чувстват безнаказани. Очакват възмездие - сега или след време", разказа за OFFNews.bg Веселин Христов - вуйчо на премазания Ангел, който е бил заплашван от Рашков.

„Знаете в каква държава живеем и как се случват нещата. Случаят в Катуница не е по-различен - има корупция, преплеплетени финансови интереси. Именно така се стигна и до инцидента на 23 септември - напрежението в селото се получи именно заради липсата на чувство за безнаказаност. Те и днес продължават да чувстват безнаказаност. Най-пресният пример е от вчера – в съда членове на фамилията лъжесвидетелстваха“, каза още вуйчото на Ангел, който е основен свидетел по делото.

Според него днешната присъда срещу Йосифов няма да промени нещата.

„Настроението си е същото. Тази присъда не решава нещата, поръчителят остава ненаказан“, каза той, като посочи Кирил Рашков и хората от семейството му.

Нито Христов, нито жителите на Катуница са уведомявали полицията за своите опасения.

„Малко несериозно е и малко обидно за мен да отида и да уведомя полицията, че се притеснявам, при положение, че съм свидетел по трето дело срещу тази престъпна фамилия, която стана, ясно на всички, се е занимавала и с поръчки на убийства“, обясни Христов.

Вуйчото на Ангел не очаква промяна в присъдата срещу Йосифов на втора и трета инстанция. Според него тя ще бъде потвърдена. Той е на мнение, че срещу членове на фамилия Рашкови да бъдат образувани и нови дела.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови