Как блогърът Иво Божков вижда "Истината за 23 юли" (видео)

Симона Костадинова 08 август 2013 в 17:39 10381 57

 Иво Божков в безсънната нощ на 23 юни
Иво Божков в безсънната нощ на 23 юни

Филмче за събитията от 23 юли показва детайли около нощната блокада на парламента и извеждането на депутатите с прословутия бял автобус и настроенията сред полицаи и протестиращи в размирната нощ.

18-минутното видео е дело на блогъра Иво Божков и е съставено от кадри, които самият той е заснел в нощта на протеста.

Видеото е озаглавено "Истината за 23 юли. Мирно блокиране и полицейско насилие". В социалните мрежи Божков описва филмчето си с думите:

Най-после ми остана време да сглобя най-интересните моменти от 23 юли и взе, че се получи доста пълно и интересно ретроспективно филмче от деня. Разпространявайте, за да се ВИДИ истината и се гответе за посрещането на депутатите в края на месеца :) ‪#‎ДАНСwithMe‬ до ‪#‎Оставка‬.

Поздравления за полицаите, които с видима неохота и по човешки начин отстраняваха протестиращи и дълбоко презрение към агресивните изроди, които биеха жени и възрастни. Отговорност носи издалият заповедта.

Във вечерта на 23 юли самият Божков бе един от пострадалите при сблъсъците. Тогава той бе свален на земята, докато предаваше наживо случващото се. Полицаи са го ритали в ребрата, но в последствие се оказа, че няма нищо счупено и нараняванията му са леки.

Ето и самото видео:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews