Кадиев: Съкращенията в администрацията са наложителни

OFFNews 15 октомври 2013 в 09:55 2304 3

Георги Кадиев, депутат от БСП. Снимка: БГНЕС
Георги Кадиев, депутат от БСП. Снимка: БГНЕС

Съкращенията в разходите на администрацията са наложителни. 

Това депутатът Георги Кадиев, цитиран от БНР.

"Поне в системите, които познавам - Министерство на финансите, Агенция "Митници" и НАП - спокойно може да се съкратят 10 процента. Вярно е, че това на пръв поглед противоречи на нашето обещание за създаване на работни места, но всъщност нашето обещание не беше за държавния сектор. Аз лично съм привърженик на тази идея и дано да успея да я отстоя в Министерския съвет, като това, разбира се, не бива да става поголовно - навсякъде по 10 процента. Системите са различни и нуждите са различни. Някъде може повече, някъде - по-малко. Но като крайна цел - 10 процента са съвсем приемливи", обясни той.

Кадиев коментира и други законодателни промени. Готвеният законопроект за офшорните компании няма да донесе допълнителни приходи на бюджета, но ще се бори с прането на пари и нерегламентираната собственост на медии, банки и застрахователни институции, каза Кадиев.

Мнозинството в парламента няма да позволи монополизиране на продажбите на цигари, увери още червеният депутат, който е и член на бюджетната комисия в парламента. Ограниченията на обектите, лицензирани за тази дейност, обаче ще доведе до засилване на борбата срещу контрабандата.

Премахване на митническо разследване и разузнаване не е било обсъждано официално, а ако се допусне, би било "огромна грешка", смята Кадиев.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!