Кадиев: ГЕРБ да дойдат в парламента и да ни подкрепят

26 юни 2013 в 12:08 2760 6

Георги Кадиев, депутат от БСП. Снимка: БГНЕС
Георги Кадиев, депутат от БСП. Снимка: БГНЕС

Отговорността за нестабилността и блокирането работата на парламента е на ГЕРБ – те работят срещу държавата с непоявяването им в парламента. Те трябва да дойдат в залата и да подкрепят усилията ни.

Това каза пред журналисти депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев. По думите му не може групата на КБ да бъде разигравана от от настроенията на Волен Сидеров и депутатите му. Кадиев каза, че оставка на правителството сега би означавало безвремие от три месеца докато се организиран извънредни избори и завъртане в постоянна спирала от избори. Кадиев призова депутатите от ГЕРБ да дойдат в парламента и да подкрепят гласуването на спешни законодателни промени.  "Ако Бойко Борисов си е на мястото, утре той ще да даде 121-ия глас. Няма да ходим да се молим на един или друг депутат, за да имаме 121 гласа. Това е неработещо", каза Кадиев.

Това, което "Атака" направи днес беше демонстративна неподкрепа на правителството. 

"Трябва да се направи сделка с всички страни в този процес в името на стабилност", категоричен е Кадиев. 

Той каза, че доверието в правителството му е поразклатено, но не и изгубено.

Според депутата протестиращите не са наясно, че с блокирането работата на парламента не могат да бъдат направени ключови законодателни промени, като тези в Изборния кодекс например. Кадиев смята, че протестиращите не трябва да бъдат защитавани, защото те са екзалтирани и не знаят какво точно искат. "Ако знаеха какво искат, щяха да искат работещ парламент. Това, което съм сигурен, е, че не трябват предсрочни избори. Оставка сега води до спирала от избори. На правителството трябва да се даде шанс", категоричен е Кадиев.

Той смята, че трябва да се даде шанс на Орешарски да направи промени в кабинета, като назначи експерти. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови