Цветлин Йовчев: Оставката не стои на дневен ред

Нели Чолашка 26 юни 2013 в 10:16 3536 68

Цветлин Йовчев
Цветлин Йовчев

 

Оставката на правителството не стои на дневен ред. Ще правя каквото трябва, пък да става каквото ще, обяви вътрешният министър Цветлин Йовчев на излизане от пленарната зала на парламента.

Колко дълго ще работи правителството решава Народното събрание, коментира още Йовчев.

Той беше в Народното събрание днес заедно с премиера Пламен Орешарски и част от кабинета, за да присъстват на гласуването на нова структура на Министерския съвет. Очакваше се за вицепремиер да бъде избрана Даниела Бобева, както и Йовчев да бъде издигнат до вице.

Депутатите обаче не успаха да съберат кворум заради отсъствието на ГЕРБ и "Атака" и заседанието беше отложено за утре.

Той призна, че Иван Иванов му е представен от човек от ръководството на БСП (Иванов беше назначен миналата седмица за зам.-вътрешен министър, но само за два часа - Орешарски го уволни заради информация за връзки със СИК).

Политическите партии трябва да имат участие в назначаването на политическото ръководство, мисля, че това е нормален процес, обясни Йовчев. 

Вътрешният министър беше се осмели да излезе от сградата на Народното събрание от задния вход, където има протестращи, за да отиде на заседанието на Министерския съвет. Колата му беше обградено от протестиращите, но успя да се изтегли от района на парламента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!