Къде изчезват животните от зоопарка в Благоевград?

Последна промяна на 16 май 2013 в 08:58 3449 8

Дребни животни и птици мистериозно изчезват от зоопарка в Благоевград, сигнализират граждани. 

Според тях животните стават жертва на кражби от жители на съседната ромска махала.

През последните дни в Благоевград плъзна мълвата, че покрай празниците животните в зоопарка са оредели, съобщи bTV.

Василка Богданова, която работи в зоопарка от години, разказва, че често когато идва на работа сутрин, забелязва липси.

„Липсват по-малките животни. В никакъв случай не може да се вдигне бизонът, якът или двата коза,” коментира тя.

Преди месеци работещите в зоопарка открили следи от пиршество в самия зоопарк. Тогава охраната била засилена.

Гледачката също смята, че ромите посягат на по-дребните животни. „Те знаят нашето работно време, когато ни няма, режат с клещи и ножовки.” 

Жители на ромската махала отрекоха по празниците да са се черпили с животни от зоопарка. Камерата на bTV oбаче засне същите дребни и разпознаваеми кокошки като от клетките в зоопарка да щъкат из махалата.

Директорът на зоологическата градина отрече да има изчезнали животни. В същото време охранителят Кирил Иванов споделя, че кражбите по празниците били нещо нормално.

Преди два месеца в зоопарка се е родило муфлонче, което днес е най-охранявано. „Муфлончето е едничко, ако и на него посегнат, къде отиваме,” тъжно отговаря Василка Богданова на въпрос дали се тревожи крадци да не посегнат и на новороденото.

 Тази година предстои прелицензиране на зоопарка в Благоевград. Възможно е заради сигнали за лошо стопанисване лицензът му да бъде отнет.

От общината обещаха спешна проверка по случая.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.05 2013 в 18:47

Абе жал ми е за тия животни, а циганите вече все повече ме отвращават - не съм расист, ама не мога да го търпя това изостанало племе, дано Сидеров направи нещо по въпроса, сега разбирам защо навремето в Швейцария дори е имало сезон за лов на цигани...

16.05 2013 в 16:25

ходила съм много пъти в зоопарка на благоеви ми е харесвало,сега на 11 май ,след посещение на рилски манастир,решихме да минем.останах поразена!друг път има служители ,вход и тн.сега беше разтворено ,вътре буквално беше пълно с цигани,които се разхождаха,седяха по пейки,беседки,напълно бяха превзели зоопарка,викаха силно на цигански,площадките около алеите бяха пърни с боклуци,много висока беше тревата,неокосена,много животинки ги нямаше ,цели клетки бяха празни,а другите клетки бяха мръсни.животните нямаха дори сенчица в жегата.една маймуна като е беше с някакъв тумор,а вълчицата направо я ожалих,дори лъвовете този път не ревяха,лежаха напълно апатично и бяха доста заслабнали!коментар?излишен!но ,ако няма как да поддържаш едно нещо,не го въобще прави и дръж!а за махалата от долна страна-абсолютно гето!направо благоев ми падна в очите!не се прави така,без пари,без субсидии,без закони за всички!и впрочем,елате в дупница,да видите за какъв парк говорим,там имаме само пауни,фазан и зайци,но всичко е поддържано иделано.идиоти има и там,но се въздържат при охраната и поддръжката,която се прави!

16.05 2013 в 12:15

Охраната на зоопарка в какво се състои? Какви правомощия има? Колко бързо идва полицията, ако охраната поиска подкрепление? Щом охранителят Кирил Иванов споделя, че кражбите по празниците били нещо нормално, за каква охрана изобщо говорим? По празниците охрана има ли изобщо?

16.05 2013 в 12:00

Тези кражби ги има от много време. А директорът си мълчи заради лиценза. Познавам доста хора живеещи в близост до зоопарка. Били са свидетели на кражби. Но "кражби няма" и "виновни няма". Отидете до зоопарка, огледайте се и вижте каква мизерия е.

16.05 2013 в 11:19

Много манипулативно написана "псевдо-статия". Какви са тези глупости - няма да вярваме на директора на зоопарка, а на охранителя?

16.05 2013 в 10:52

Тъжно, много тъжно.... ама двата коза са ми любимите животни....

16.05 2013 в 10:51

Докато не спре да пее сутрешния петел на парка (лъвът) няма основание за притеснение! Пък и какво, Асан не е ли хора, не може ли да си набере щраус, сърна, лама?

16.05 2013 в 10:48

Хахаха: "Според тях животните стават жертва на кражби от жители на съседната ромска махала." - това ако го каже Сидеров, се надига моментално вой от страна на сороститутската пета колона, ама сега минава за "обективна" информация, демек и т.н. - абе просто ми стана смешно, че именно тук е публикуван подобен текст...