Изгорялата в Созопол къща била на Дарик имоти

16 ноември 2012 в 10:42 1751 0

Автомобил на противопожарната служба. Снимка: БГНЕС
Автомобил на противопожарната служба. Снимка: БГНЕС

Изгорялата къща в Созопол е собственост на "Дарик имоти България" АД.

Преди време е имало опит за палеж на същата сграда, разказа пред Дарик изпълнителният директор на Дарик имоти Денислав Йонов. "Преди две години имаше опит да се запали входната врата. Тогава пожарът, за щастие, не се разгоря, къщата беше необитаема. Подадохме жалба в полицията, но преписката беше прекратена поради липса на извършител", допълни Йонов. Той поясни, че е изпратил екип на дружеството в Созопол, за да се запознае отблизо с инцидента.

Пред БГНЕС собственикът на Дарик радио Радосвет Радев обяви, че според него палежът е умишлен, тъй като преди време е имало подобен опит за палеж. 

Той не може да си обясни такова варварство с трима загинали, което с нищо не оправдава извършителите. Екипи на Дарик радио от София и Бургас пътуват към мястото на инцидента, каза той. Къщата има застраховка и Радосвет Радев е категоричен, че тя ще бъде възстановена в предишния си вид. Въпросът е трагедията със загиналите хора. Те са били наематели на търговски принцип, от които собствениците са били много доволни от тях като наематели.

Огънят обхванал втория етаж на къщата около полунощ. Екипи на пожарната са се отзовали веднага на подадения сигнал и са успели да изгасят пожара към 3 часа тази сутрин. Георги Георгиев е в шок от случилото се. Усетил миризма на нафта преди да избухнат пламъците. Съседите разказват, че преди повече от седмица е имало друг опит за палеж. Семейството е от Добрич. Георгиеви имали малко заведение край морето. Старинната постройка се намира на ул. "Тюлен" N2.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!