Игнатов: Няма да спра Азис в училище, той е герой за децата

Александра Маркарян 23 март 2012 в 15:16 2184 1

Сергей Игнатов Снимка: БГНЕС
Сергей Игнатов Снимка: БГНЕС

"Поп-фолк изпълнителят Азис е герой за децата от Видин и ако това е една от причините за интеграция в смесените училища, музиката му няма да бъде забранена." Това заяви министърът на образованието проф. Сергей Игнатов от парламентарната трибуна.

Игнатов отговаряше на въпрос на депутата от "Атака" Десислав Чуколов защо ученици от училище "Софроний Врачански" е трябвало да танцуват под звуците на песен на Азис в сградата на общината във Видин и ще има ли наказания. Това изпълнение беше поздрав за работещите в общината.

Хореографът на децата е Методи Филчев. По думите на Игнатов е била направена проверка, която убедила просветните инспектори, че Филчев "работи активно за интеграцията на децата от ромски произход". Ръководството на училището пък било "откликнало на желанията на родителите".

Според министъра е по-добре ромчетата да ходят на училище, "благодарение на състава на Методи Филчев, отколкото да спрат да посещават часовете и наистина да заиграят кючек". В крайна сметка се разбра, че хореографът няма да бъде наказан.

Недоволният от отговора депутат от "Атака" заподозря Игнатов, че не иска да накаже хореографа, защото бил "бивш активист на ДПС и БСП, имал и връзки с ГЕРБ".

Не се заигравайте с циганите, интегрирайте ги с народна, а не с циганска музика, обърна се Чуколов към министъра. Игнатов не отговори, само повтори, че не одобрява делението на етнически принцип.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови