Граждани пращат на прокурор делегатите, пребили Октай

02 февруари 2013 в 16:28 2489 4

Протест срещу побоя над Октай Енимехмедов. Снимка: БГНЕС
Протест срещу побоя над Октай Енимехмедов. Снимка: БГНЕС

„Учредяваме граждански комитет, който в началото на другата седмица ще внесе при главния прокурор сигнал за извършено престъпление срещу Октай Енимехмедов”. Това каза Тони Господинов - студент, организирал Фейсбук групата, която иска съд за делегатите, пребили нападателя на Ахмед Доган.

Десетина граждани се събраха в събота пред сградата на Народното събрание в София с искане да бъдат съдени хората, които ритаха и удряха Енимехмедов, след като той опря газов пистолет в главата на Ахмед Доган по време на конференция на ДПС.

Демонстрантите подчертаха, че протестът им не е в подкрепа на Октай, а с категоричното искане за изправяне на побойниците пред Темида и законът да се прилага еднакво за всички.

„По повод изказванията на новия председател на ДПС Лютви Местан, че поведението на делегатите заслужава похвала, ние оставаме потресени. Ако един показен публичен побой, извършен от хора с висок обществен статут, заслужава похвала, то може би един показен разстрел заслужава орден "Стара планина", коментираха протестиращите.

Протести с искане за справедливост се проведоха освен в София, и във Варна, Бургас, Пловдив.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!