Биячите на Октай: Бийте го, убийте го!

Юлиан Христов 21 януари 2013 в 15:02 4557 7

Октай Енимехмедов, Снимка: БГНЕС
Октай Енимехмедов, Снимка: БГНЕС

С призиви да бъде пребит и убит делегати от конференцията на ДПС надъхват биячите на Октай Енимехмедов, който опря пистолет в главата на Ахмед Доган.

От видеоматериалите, които обиколиха световните медии, се чуват реплики на турски. В един от суровите видеоматериали  от камера на БНТ ясно се чува как фалцетен глас призовава: "Удряйте го, бийте го тоя! Убийте го да му е** п** майна!

Подобни викове се чуват и на български език: „Убийте го, не го оставяйте бе!“

Прави впечатление, че побоя започва имено след призивите.

Догато върху поваления Октай валят юмруци и ритници се чува друг глас да казва: „Защото не ни обичат ли, за това ли го правят това?“

Единствените реплики, изречени от Октай на турски, са: „Какво става, какво искате, не ме бийте...“

Прокуратурата ще търси наказателна отговорност биячите, заяви в понеделник пред БНР зам. главният прокурор Борислав Сарафов. Коренно различно мнение по въпроса изрази в неделя градският прокурор Николай Кокинов, според когото нанасянето на побой било „необходима щета“ при залавянето на престъпник. Според Кокинов няма основания да се търси отговорност на биячите.

Сарафов уточни, че прокуратурата продължава да проверява кой точно е нанасял ударите и е участвал в побоя. Анализът ще покаже до кой момент нападателят е бил неутрализиран и от кой нататък е бил малтретиран. Побоят над Октай също може да се квалифицира като хулиганство, уточни Сарафов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови