Quantcast

Биячите на Октай: Бийте го, убийте го!

Последна промяна на 21 януари 2013 в 15:02 3703 7

Октай Енимехмедов, Снимка: БГНЕС
Октай Енимехмедов, Снимка: БГНЕС

С призиви да бъде пребит и убит делегати от конференцията на ДПС надъхват биячите на Октай Енимехмедов, който опря пистолет в главата на Ахмед Доган.

От видеоматериалите, които обиколиха световните медии, се чуват реплики на турски. В един от суровите видеоматериали  от камера на БНТ ясно се чува как фалцетен глас призовава: "Удряйте го, бийте го тоя! Убийте го да му е** п** майна!

Подобни викове се чуват и на български език: „Убийте го, не го оставяйте бе!“

Прави впечатление, че побоя започва имено след призивите.

Догато върху поваления Октай валят юмруци и ритници се чува друг глас да казва: „Защото не ни обичат ли, за това ли го правят това?“

Единствените реплики, изречени от Октай на турски, са: „Какво става, какво искате, не ме бийте...“

Прокуратурата ще търси наказателна отговорност биячите, заяви в понеделник пред БНР зам. главният прокурор Борислав Сарафов. Коренно различно мнение по въпроса изрази в неделя градският прокурор Николай Кокинов, според когото нанасянето на побой било „необходима щета“ при залавянето на престъпник. Според Кокинов няма основания да се търси отговорност на биячите.

Сарафов уточни, че прокуратурата продължава да проверява кой точно е нанасял ударите и е участвал в побоя. Анализът ще покаже до кой момент нападателят е бил неутрализиран и от кой нататък е бил малтретиран. Побоят над Октай също може да се квалифицира като хулиганство, уточни Сарафов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.02 2015 в 15:02

Ако нямаше камери на пресконференцията онези пумияри щяха да убият Октай и после нямаше да си признаят.

17.03 2014 в 13:31

Може да създадат комисия и"да решат случая".Кокинов е поел "правилната" посока.Нима очаквате да има осъден?!То няма доказателства,на какво основание ще има осъдени?

27.01 2013 в 17:06

защо политическите партии и лидери мълчат като мишки - да си кажат мнението за една публична саморазправа и побой излъчени публично по целият свият - дали в България има равенство пред закона и дива и неправова държава ли е България пред очите на целият свят? Как един такъв публичен побой ще се третира например в САЩ?

21.01 2013 в 17:23

Момчето наистина изглежда уплашено до смърт. Този страх може да се види сред повечето от поддръжниците на ДПС. Не знам религията им ли ги държи да гласуват и подкрепят това движение или нещо друго. Етническите турци трябва да разберат, че в България биха могли да намерят политическа алтернатива на ДПС. Точно ДПС е партията, която ги дистанцира от останалата част от обществото, а не останалите българи. Политиката е нещо различно от религията и политиците не бива да се намесват в религиозните убеждения на хората. Дано българските турци, които в по-голямата си част са мюсюлмани, час по-скоро осъзнаят това и да разберат, че не само ДПС успешно може да защитава интересите им.

21.01 2013 в 17:16

Тази партия - ДПС трябва да бъде забранена със закон.

21.01 2013 в 15:53

Това момче е принудено да участва в този сценарий.По погледа и маниерите му личи от километри ,че е уплашен до смърт.Кой знае с какво са го заплашили милия...

21.01 2013 в 15:22

Видяхме една звероподобна партийна номенклатура, която доказва верността си към "председателя" с линч. Мога да си представя как тази партия печели избори по места... колко е добре, такива като тези да са малцинство!