Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

ГЕРБ вини управляващите в изборни манипулации и политически чистки

Нели Чолашка 01 октомври 2013 в 17:06 2041 4

Пресконференция на ГЕРБ.
Пресконференция на ГЕРБ.

ГЕРБ се оплакаха от груби нарушения в деня на частичните избори в Гърмен миналата неделя, които бяха спечелени от кандидата на ДПС - Минка Капитанова.

На Гърмен се наложи предсрочно да избира кмет, защото дългогодишния градоначалник - Ахмед Байшев, стана депутат от ДПС.

Въпреки че ГЕРБ загуби тези избори, Цветан Цветанов се похвали с добри резултати - 2245 гласа.

По думите на Калин Каменов от ГЕРБ (бивш шеф на Държавната агенция за закрила на детето) пред изборната секция в едно от селата е стаял кметски наместник със списък и е отбелязвал кой влиза да гласува.

Каменов поискал председателят на секцията - човек от "Атака", да вземе отношение, но той отказал, полицията също отказала.

Накрая млад полицай, притеснен за работното си място, повикал подкрепление от Гоце Делчев.

Кметският наместник отказал да даде списъка с мотив, че това са си негови работи, а по-късно дошъл друг човек от кметството, взел списъка, мушнал го в гащите си и избягал в гората.

По късно Ахмед Башев обявил, че това бил списък за дървата за огрев за зимата.

По думите на Каменов хората от Гърмен се страхуват от Башев и дори не посмели да излязат на концерта на ансамбъл "Българе".

"Това е т. нар освобождаване от страха (думи на премиера Пламен Орешарски), по-скоро става въпрос за освобождаване на хора от работните им места", коментира Димитър Главчев от ГЕРБ.

Десислава Танева от партията обяви данни за поредните политически уволнение в областните земеделски дирекции и в горскито стопанства.

По думите им на местата на уволнените директори се назначават хора от времето на Тройната коалиция, замесени в много скандали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews