Фонд награждава журналисти с парите за Валя Крушкина (коригирана)

Мая Златкова 12 септември 2012 в 16:18 1647 0

Учредиха журналистическа награда на името на Валя Крушкина. Снимка: БНТ
Учредиха журналистическа награда на името на Валя Крушкина. Снимка: БНТ

Фонд „Валя Крушкина“ създаде годишна журналистическа награда.

Наградите ще бъдат връчени в четири категории: за печатна, електронна и онлайн медия, както и за млад журналист (до 28 години), като освен тях ще има и награда за цялостен принос, която е 1000 лева.

На официалната страница на фондацията могат да се прочетат пълните условия за номиниране и самономиниране, като крайният срок за изпращане на предложения е 15 октомври. Призовете ще бъдат връчени през ноември.

Организаторите на инициативата подчертаха, че в организационния комитет, във фонда и в журито на конкурса ще участват представители на различни медии.

Валя Крушкина почина на 18 юни тази година от рак по време на лечението си в Истанбул.

За журналистическите награди тепърва ще се търсят спонсори. По изрично желание на Валя Крушкина, всички пари, които останаха в сметките след смъртта й - около 90 000 лева, ще бъдат използвани за лечението на онкоболни деца. Фондът ще търси  нови начини за набиране на средства и привличане на внимание към проблема на онкоболните деца. Администрирането на Фонда се извършва напълно безвъзмездно от Фондация Работилница за граждански инициативи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови