Феновете на ЦСКА освиркаха "Титан" и Бойко Борисов

Вероника Шербанова 07 юли 2013 в 16:13 2907 5

Фенове на ЦСКА, Снимка: Булфото
Фенове на ЦСКА, Снимка: Булфото

Около 400 души се събраха на протеста в подкрепа на ЦСКА пред стадион „Българска армия“. Те се обявиха против случващото се в клуба и освиркаха бившия премиер Бойко Борисов.

При тях излезе търговският директор на ЦСКА Георги Павлов. Той обаче не успя да каже нищо конкретно за ситуацията.

Протестиращи го поканиха да се включи към протеста. Когато Павлов отказа, част от демонстрантите се заканиха да го бият, други пък му стиснаха ръката.

По време на разговора Георги Павлов предложи да даде на феновете акциите на клуба, за да може те да ги продават. Думите му бяха посрещнати с освирквания.

Протестиращите блокираха за кратко булевард „Цариградско шосе“ до спирката на Орлов мост, като скандираха „Вън боклуците от ЦСКА“ и освиркаха бившия премиер Бойко Борисов.

След това шествието продължи към Народното събрание, съпровождано от патрулка.

Пред сградата на парламента се стигна до сбиване между един от феновете на ЦСКА и един от събиращите подписи в подписката за нов изборен кодекс. До спречкването се стигна, след като поддръжникът на ЦСКА ритна масичката, на която се събираха подписи. До намеса на полицията обаче не се стигна.

Шествието продължи към кръстовището на бул. „Г.С Раковски“ и го блокира, след което се насочи към Министерския съвет и бул. „Мария Луиза“, но беше спряно от полицията, затова тръгна по обратния кът към Орлов мост.

8 души са отведени в Първо РУП за установяване на самоличността. Един от тях е пълнолетен, а останалите - непълнолетни, обясниха от полицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови