Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Съдът пусна от ареста вандалите, потрошили БФС

03 юли 2013 в 08:24 2842 1

Погромът над сградата на БФС. Снимка: Булфото
Погромът над сградата на БФС. Снимка: Булфото

Късно снощи Софийският районен съд (СРС) освободи от ареста седмината задържани след погромите срещу сградата на Българския футболен съюз (БФС) в събота.

Ултраси от агитката на ЦСКА нападнаха сградата на централната улица “Иван Асен II” 26 в София малко след 12 ч. в събота. С павета от улицата футболните фенове изпочупиха стъклата до третия етаж на сградата, хвърляха димки във фоайето. Феновете направиха и опит за подпалят сградата. 

Соченият за предводител на погрома - Росен Петров-Животното, който заедно с Антон Савов-Тони Мамата, бе подсъдим за разпространение на наркотици. 

Късно снощи Петров заедно с Любослав Марков беше пуснат под домашен арест, като двамата са обвинени за хулиганство.  Росен Петров има обвинение и за опит за палеж. С парична гаранция от по 600 лв. от ареста излязоха и Венета Серафимова, Александър Георгиев и Борис Костадинов, които също са обвинени за хулиганство. От тях Венета Серафимова има и обвинение за опит за палеж. 

Ясен Петров, който е непълнолетен, се прибра с мярка „под родителски надзор”, като предаден срещу подписка на майка си Владимира Вълчева.

На Михаил Василев не беше наложена мярка, поради липса на доказателства за това, че е извършил деянията, в които е обвинен.

Решението на съда може да бъде обжалвано или протестирано пред СГС за 12 юли 2013 г., от 10.30 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови