ЕНП иска Европа да следи отблизо събитията в България

Последна промяна на 14 юни 2013 в 17:09 1799 4

Жозеф Дол, председател на ЕНП в парламента, Снимка: Europe.com
Жозеф Дол, председател на ЕНП в парламента, Снимка: Europe.com

Групата на Европейската народна партия, в която членува и ГЕРБ, е поискала от Европейската комисия да следи отблизо събитията в България. За това съобщиха от пресцентъра на бившите управляващи.

Според лидера на ЕНП Жозеф Дол изборът на Пеевски за шеф на ДАНС е, меко казано, учудващ.

"Групата на ЕНП в Европейския парламент е учудена от избора тази сутрин на Делян Пеевски за нов директор на ДАНС, чиито правомощия бяха значително разширени. Липсата на демократичен дебат и изключителната бързина на процедурата повдигат въпроси относно целите на назначението.

Групата на ЕНП в Европейския парламент призовава Европейската комисия да следи отблизо последните развития в България и да гарантира спазването на европейските стандарти на Правовата държава.", гласи декларацията на ЕНП.

По-рано днес държавният глава обяви, че председателят на ДАНС е една от най-важните фигури в държавата. Според Плевнелиев е от огромно значение дали фигурата, която оглави службата, се ползва с подкрепата на Европа и света.

“Организираната престъпност и тероризмът са транснационални. Ако председателят на ДАНС не се ползва с доверието на международните партньори, оставаме в изолация и не можем да се борим ефективно срещу заплахите пред нацията”, предупреди президентът.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.06 2013 в 20:22

Ами Пеевски е твърд противник на ББ и ЦЦ, ще ги измете без колебание, нищо че говори обратното, поне така се надявам, да има някаква полза от него...

14.06 2013 в 19:16

Изглежда съвсем ни вземат за овце. Така сме се и подредили. Хора, овце ли сме? В кланицата ли ни водят? Имаме ли малко достойнство? Решете сами. Аз не искам това.

14.06 2013 в 18:03

Изобщо не мислят да се оттеглят. Следва диктатура.

P.S. Който не е чел книгата "1984" на Оруел, вземете го прочетете най-после. Всичко е обяснено.

14.06 2013 в 17:19

Манипулират ни нещо… С това назначение БСП си подписа оттеглянето от управлението на държавата… Но на кого ни оставя, на ГЕРБ?!?