Елена Йончева уличи Московски в лъжа

Юлиан Христов 04 юли 2013 в 09:28 11086 16

Екипажът на авиолиния в Сомалия. Снимка: Елена Йончева
Екипажът на авиолиния в Сомалия. Снимка: Елена Йончева

Журналистката Елена Йончева опроверга бившия транспортен министър Ивайло Московски за това, че за снимки за филма си в Сомалия е летяла с правителствения Авиоотряд 28.

На пресконференция в сряда Московски обяви данните от негова проверка за полетите на властта при тройната коалиция. „А какво правеше журналистиката Елена Йончева две седмици с правителствен самолет в Сомалия. Кой го плати това?!", попита вчера Московски. 

Елена Йончева, която е и бивша приятелка на Сергей Станишев, опроверга твърденията, като дори публикува снимка от самолета, с който е пътувала. "Разпространената информация, че сме летели с Авиоотряд 28 за Сомалия не отговаря на истината и искрено ме натъжава", коментира в социалната мрежа журналистката и дава подробности около пътуването си за Сомалия.

Заедно с оператора Николай Николов тя е летяла с авиокомпания KLM на холандските авиолинии по линията София - Амстердам - Найроби - Джибути. От Джибути до Босасо (Сомалия) двамата се прекачили на самолет от местната авиокомпания - DAALLO AIRLINES (виж снимката, бел.ред.). "Надявам се членовете на авиоотряда да изглеждат така само във въображението на г-н Московски", коментира Йончева.

"Направихме три документални филма. Бяхме и първият журналистически екип, който успя да заснеме пиратското селище Гарое, край което бяха акостирали отвлечени кораби. Немската телевизия DW - TV излъчи нашия репортаж на тази тема.

Времето на пътуването беше следното: 26 април 2009 година - София - Амстердам - Найроби /Кения/. 27 април Найроби - Джибути. Връщането е на 8 май, но поради сложността на снимките екипът ни се завърна в София на 22 май. Изпратих на мои колеги като приложение копие от електронните билети, както и протокол за закупуването на билетите от София - Сомалия и от Сомалия за София. Вероятно трябва да добавя, че това е единственото ми пътуване за Сомалия", коментира журналистката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!