Дебати по втория вот на недоверие към правителството

OFFNews 16 октомври 2013 в 07:28 1731 0

Народно събрание Снимка: БГНЕС, архив
Народно събрание Снимка: БГНЕС, архив

Очаква се днес да се проведат дебатите по внесения от ГЕРБ втори вот на недоверие към правителството, формулиран "за провал в политиката на регионалното развитие и инфраструктурата".

Депутатите от "Атака" ще бъдат на работа в парламента, увериха от пресцентъра на партията.

Мотивите за вота са за провал в областта на регионалната политика. Според депутатите от ГЕРБ този провал води до задълбочаване на различията в отделните региони, а инвестиционният процес е блокиран. Провалът в регионалната политика идвал и от неусвояване на средствата от ЕС и има липса на визия по отношение на мерките за енергийна ефективност.

Надявам се в рамките на 7-дневния срок, предвиден по правилника, ръководството на парламента и управляващото мнозинство да се организират, да осигурят работещ парламент, за да може да се проведе една смислена дискусия, в която да се чуят аргументите на ГЕРБ относно тази секторна политика, коментира Цецка Цачева, цитирана от БНР.

Според Сергей Станишев е смешно и жалко, че ГЕРБ внася вот за регионалната политика: "Очевидно ГЕРБ се явяват на поправителен и по правенето на вот."

ГЕРБ са на път на превърнат вота в парламентарно ежедневие, коментира лидерът на ДПС Лютви Местан. "Мога със сигурност да прогнозирам, че след още един-два вота те категорично ще успеят да ликвидират този най-важен опозиционен инструмент. Ще се отнасяме сериозно към всеки вот на недоверие, колкото и несериозни да са мотивите на вносителите", каза той.

Гласуването на вота на недоверие ще се проведе 24 часа след края на дебатите. За да бъде успешен вота „за“ него трябва да гласуват 121 народни представители. Депутатите на ГЕРБ са 97.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews