Quantcast

Станишев: Никой не може да забрани на Пеевски да пише закони

Последна промяна на 15 октомври 2013 в 14:55 2596 18

Сергей Станишев, Снимка: Лъчезар Ангелов
Сергей Станишев, Снимка: Лъчезар Ангелов

„Никой, струва ми се, не може да отнеме правото, на който и да е народен представител, да има законодателна инициатива“.

Това заяви на пресконференция във вторник лидерът на БСП Сергей Станишев в коментар по законопроекта за прозрачност в медиите, който депутатите на ДПС Делян Пеевски и Йордан Цонев ще внесат в парламента.

Председателят на левицата подчерта, че не е запознат с разработените от Пеевски и Цонев текстове. Станишев все пак коментира, че от това, което е прочел в медиите, смята, че „намеренията са принципно добри“.

Той коментира, че БСП си има свои виждания по въпроса и има вероятност да излезе с друг законопроект в областта. Станишев бе категоричен, че обществото се нуждае от законодателство, което да ограничи достъпа на офшорните компании до икономическата и медийните сфери, както и до обществените поръчки.

„Такъв законопроект (регламентиращ прозрачна собственост в медиите – бел. ред.) трябва да бъде обсъден много широко и в университетски среди, и с главни редактори, и с ръководители на медиите. Трябва да има ясни правила, осигуряващи прозрачност, критерии за обективност. Очевидно е, че България се нуждае от законова уредба, която да преподреди сферата по начин, удобен за българското общество“, смята Станишев.

Във връзка с вота за недоверие председателят на ПЕС заяви, че левицата ще се постарае да осигури максимално присъствие в зала. Станишев не пожела да коментира слуха, че част от депутатите на „Атака“ са в Австрия, и как това би се отразило на утрешното заседание. По думите му е „нелепо“ парламентарната група, която внася вот на недоверие, да не желае да има дебат по въпроса.

„Виждаме, че политиката на ГЕРБ цели само едно нещо – дискредитация на българския парламент, като цяло - дестабилизирането му и обезсмислянето му в очите на българските граждани. Много са слаби в политическо отношение, не могат да изнесат един дебат, затова използват процедурни хватки за постигане на политическите си цели, защото на полетическо поле не може да спечелят“, каза Станишев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.10 2013 в 09:25

Това прозвуча като: "Другарю Живков, никой не може да ми забрани да ви обичам". :) :)
Оставка, бе наглеци!!

15.10 2013 в 21:10

Ако този законопрект, го е писал Пеевски, значи и всички медии са негови и на Цв. Василев!
Голямото "приватизиране", му казват на това!!!!

Мутренски подход.............

15.10 2013 в 19:31

е това и за тиквоча повече се отнася де

15.10 2013 в 19:02

Разбира се! Никой в България не може да прeчи на политиците ни да крадат, да разбойничестват или пък да пишат закони за себе си. Медийният картел "Пеевски" пише медиен закон! Не може също така да им се пречи да бъдат ПРОСТИ, НАГЛИ И ЦИНИЧНИ! Те затова са “успели”…

15.10 2013 в 18:59

Разбира се! Никой в България не може да прачи на политиците ни да крадат, разбойничества или пък да пишат закони за себе си. Не може също така да шим се плечи да бъдат ПРОСТИ, НАГЛИ И ЦИНИЧНИ! Те затова са "успели"...

15.10 2013 в 18:28

Забравих да предупредя. Чешете си езиците по форумите докато ви е позволено. Щото и на това ще му видят сметката.

15.10 2013 в 18:27

Започва лъскането на имиджа на Пеевски. И това ще преглътне овчият народ. След година-две ще се облещим пред огромна задлъжнялост на цялата държава. Станишев ще стане академичен преподавател в майка Русия. Пеевски ще претака в някой от имотите на мама, ако не го гръмнат дотогава собствените му кукловоди ( гледаа Пеевски, помни Илия Павлов). След още няколко години историци и журналя ще обобщават за поредната национална катастрофа, предизвикана от кабинета на Орешарски. Но ще бъде късно. Много късно. Практически сегашното управление се стабилизира. Вкара всякакви НПО-та в единични битки, които са толкова много, че ще капичнат самите НПО-та и гражданското общество ще заспи дълбок зимен сън. Който може - ще се е изнесъл. Който не може - жална му майка. Този народ обича робството и това си е.

15.10 2013 в 17:17

Никой не забранява, но това е все едно ти, СерГей, заедно с Доган и Моника да напишети закон за предотвратяването на конфликта на интереси - просто е нелепо! Българското общество не кореспондира екзактно и в дискурса на парадигмата, с БСП. А и няма нужда ГЕРБ да дискредиира институцията Народно събрание - гнойната коалиция БСП, ДПС и Юруш сами свършиха тази работа и продължават упорито да го правят. С политически хватки гнойната коалиция си избра председател на Народното събрание, Правителство и т.н., така че другарю СерГей, недей да ревеш. Дозирай се, за да не преминеш от инстантно душевно разстройство в перманентна ментална констипация, преживявайки духовен катарзис!

15.10 2013 в 17:06

Няма ли кой да ги коли тези недоразумения маа му стара.

По ханско време сме клали некачествения материал, а сега му даваме да ни пише законите.

15.10 2013 в 16:24

Много бързо забравят в БСП. Забравиха кой предложи Пеевски, забравиха по какъв недостоен начин им наредиха на депутатите да гласуват за него. Как станишев обясняваше за катарзиса и журнлистите му се смееха, как искаше да ни убеди, че решимостта на Пеевски нямат равни. Сега ръси поредните си глупости. Ако бях член на тази партия щеше да ме е срам по улиците да изляза, а те си правят пленуми и гласуват на другаря Станишев цялото си доверие и безрезервна подкрепа.