Бургаското летище изкара няколко часа на тъмно

15 август 2013 в 13:41 1589 0

Летище Бургас. Снимка: БГНЕС (архив)
Летище Бургас. Снимка: БГНЕС (архив)

Прекъсване на електрозахранването остави летището в Бургас няколко часа без ток късно снощи.

Полети не са били отменени, но захранването е прекъсвало ежеминутно, забавяйки чекирането на заминаващи пътници и обработването на документите на пристигащите, оплакаха се пасажери пред местните медии.

„Дискотечното“ захранване на летището е продължило от 20 часа до около полунощ, когато екип на електроразпределително дружество за югоизточна България ЕВН е отстранила повредата.

Днес от ЕВН разпространиха обяснение за случилото се, в което се казва, че най-вероятно мъртва птица е станала причина за аварията. Основният захранващ електропровод на летището е прекъснал в 20:11 часа, е отчела диспечерската система на енергото. Тогава захранването е прехвърлено по резервния електропровод на летището. В 21:30 часа обаче и той е спрял.

Дежурните екипи на ЕВН, изпратени на място, са открили причината за повредата – при обхода е бил открит скъсан проводник и мъртва птица. Електрозахранването е било възстановено в 23:32 часа.

Предстои среща между електроразпределителното дружество и концесионера на летището в кв. Сарафово, на която ще бъдат обсъдени проблемите около поддържането на електромрежата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови