БСП обсъжда оставка на кабинета на тайно заседание на Изпълнителното бюро

Елица Мартинова 26 юни 2013 в 18:52 4692 16

Централата на БСП на
Централата на БСП на "Позитано" 20. Снимка: БГНЕС

Заседание на Изпълнителното бюро се провежда в централата на БСП на "Позитано" 20, научи OFFNews.

Срещата на ръководството не бе обявена пред медиите и в момента пред сградата на столетницата няма репортери.

Към 18 ч. в централата пристигнаха шефът на БСП-София Анна Янева и ексдепутатът Георги Пирински. Минути след тях дойде и лидерът на левицата Сергей Станишев. 

Около 18.30 ч. пристигнаха и външният министър Кристиан Вигенин, и министърът на отбраната Ангел Найденов.

Репортери на OFFNews забелязаха, че за разлика от друг път ръководството на БСП отпрати служебните си автомобили.

Най-вероятно от левицата не искат да привличат внимание към себе си, имайки предвид, че към 20.30 ч. се очаква протестиращите да се спрат пред централата на БСП.

Към момента не е ясно каква ще бъде темата на заседанието на Изпълнителното бюро. Знае се обаче, че за срещата е уведомен тесен кръг от социалистите.

По-рано днес червеният лидер Сергей Станишев намекна, че кабинетът "Орешарски" може и да подаде оставка, ако от "Атака" продължат да бойкотират заседанието на парламента. По-рано днес Народното събрание бе обсадено от стотици протестиращи, а заседанието в пленарна зала се провали поради липса на кворум. В НС не присъстваха депутатите на ГЕРБ и "Атака". От пресцентъра на Волен Сидеров днес запазиха мълчание и все още няма яснота дали националистите ще се явят на работа утре, за да осигурят кворум. От ГЕРБ пък бяха категорични, че ще присъстват в пленарна зала единствено за обсъждане на промените в Изборния кодекс.

Най-вероятно темата в разговорите на червеното ръководство ще бъде въпросът с оставката на кабинета "Орешарски" и по-нататъшните стъпки на левицата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!