Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

БСП заседава извънредно в парламента

Вероника Шербанова 26 юни 2013 в 11:00 9064 29

Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС

Депутатите от Коалиция за България се събраха на спешно заседание, за да обсъдят обстановката в страната.

Извънредното заседание се провежда в момента в сградата на Народното събрание. 

Протестиращи се събраха днес на кафе пред сгрaдата на парламента. Мирната акция обаче прерасна в истинска обсада на Народното събрание.

Заседанието на парламента беше провалено, тъй като половината депутати не отидоха на работа. Останалите пък останаха блокирани в сградата на Народното събрание. 

Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че липсата на кворум на днешното заседание на парламента и неявяването на „Атака“ в Народното събрание доказва, че партията не подкрепя кабинета.

Той отказа други коментари, като обясни, че отива на извънредното заседание на БСП. Станишев обеща да даде изявление след края на спешното събиране на депутатите от Коалиция за България.

Зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова призова да се изчака до утре, за да се види дали парламентът ще продължи да работи.

По думите ù основният проблем е липсата на търпение, чуваемост и желание за диалог. На това правителство на практика не му дадоха въздух от първия момент. Парламентът трябва да бъде оставен да работи по мерките, предвидени в плана „Орешарски“, в който са включени всички предизборни обещания. 

На въпроса дали премиерът Пламен Орешарски трябва да оттегли предложенията си за промени в правителството Манолова отговори: „Не мисля, че промените в кабинета са проблем на парламента или някого другиго".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews