Борисов: В ГЕРБ не използваме прокуратурата за предизборни цели

07 май 2013 в 17:14 1873 3

Бойко Борисов след разпита му в Инспектората на Върховната касационна прокуратура Снимка: Сергей Антонов
Бойко Борисов след разпита му в Инспектората на Върховната касационна прокуратура Снимка: Сергей Антонов

Независимо, че сме няколко дни преди изборите, исках прокурорите да знаят, че настоявам да се намери извършителят или - тази организирана престъпна група, която извършва незаконни подслушвания в домовете на хората. Тази тема рано или късно трябва веднъж завинаги да бъде отрязана в България.

Това заяви Бойко Борисов, няколко часа след престоя му в прокуратурата. Той отказа да коментира пред журналисти за какво е разпитван от прокурорите, но няколко часа по-късно коментира темата само пред Агенция "Фокус".

Борисов коментира изказването на лидера па ДПС Лютви Местан, че е направил жалък опит да омаловажи разпита в прокуратурата, като го нарече "разговор". “Що се касае до Местан: той губи почва, защото вижда как в Кърджали, Смолян, Силистра, Шумен – смесените райони хиляди и хиляди български мюсюлмани идват, снимат се, взимат си автографи, заедно с българските християни. Как помагаме и на джамии и на църкви. Как хората живеят и се разбират. Как вече няма страх. Как демокрацията навлиза в тези региони. Сигурно се вбесява от това, че тютюнопроизводителите изцяло подкрепят ГЕРБ заради политиката ни и заради огромните дотации, които вложихме в този сектор. Също и животновъдите, и зърнопроизводителите, и всички които получиха огромни европейски и национални доплащания. Така че – това го вбесява и търси някакъв отговор. Иначе е лесно да му се отговори – и за самоубийството на Ахмед Емин в сарая, в присъствието на неговия лидер; би могло да му се обясни за документите от чужди служби, които визират неговия лидер в подготовка на атентат. Много би могло да му се говори. Но в ГЕРБ не използваме прокуратурата за предизборни цели. Ние се стараем да облекчим живота на хората, а не – да политиканстваме кой къде и как е бил на разговор”, каза Бойко Борисов.

Смятам, че на никого не съм длъжен да обяснявам кой идва в моя роден дом. Заедно с това - не се интересувам кой ходи в сараите на Ахмед Доган, въпреки че това би било доста любопитно и интересно, каза Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!