Станишев: Борисов трябва да отговаря за възпрепятстване на правосъдието

07 май 2013 в 16:31 1722 3

Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов трябва да отговаря пред прокуратурата за възпрепятстване на правосъдието. Това заяви председателят на БСП Сергей Станишев по повод разпита на Бойко Борисов от прокуратурата.

„Борисов трябва да отговаря пред прокуратурата по отношение на възпрепятстване на правосъдието и по отношение на това защо един бивш премиер може да привика градския прокурор и да видят как да спрат едно разследване срещу негов бивш министър“, посочи Станишев.

По думите му обаче хората се вълнуват повече от липсата на работа и доходите, които не стигат за нищо. Липсва усещането, че държавата работи за хората и раздава справедливост. Чувства се мъката, че през последните години държавата отказва да помага на най-беззащитните, допълни лидерът на БСП.

Всеки ден българите чуваха как България се гради, как хората стават по-заможни, но реалността е различна, тъй като хората трябва да избират между това дали да платят сметката си за тока, да си купят храна или да купят на родителите си лекарства, каза още Сергей Станишев.

Според него това е и причината 2/3 от българите да не искат нов мандат на Цветан Цветанов и Бойко Борисов.

„ГЕРБ осъзнават, че не могат да спечелят по нормален начин и затова са се втурнали да купуват гласове, да фалшифицират и да газят хората. Така спечелиха и през 2011 г. - със смяна на чували“, коментира той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews