Бойко: Станишев е виновен и за скъпото отчуждаване

Нели Чолашка 03 август 2012 в 10:26 1334 1

Околовръстното шосе в София. Снимка: БГНЕС
Околовръстното шосе в София. Снимка: БГНЕС

"Не, че е така, защото още плащаме отчуждителните процедури на Станишев и по „Струма”, и на колко други места. 7.5 млн. лв. са адски много пари за отчуждаване на 3 километра. И българските граждани трябва да го знаят". 

Така премиерът Бойко Борисов коментира точката от дневния ред на заседанието на 1 август на кабинета за отпускане на допълнителни 7.5 млн. лв. за отчуждаване на имоти заради строителството на Западната дъга на Околовръстното шосе на София.

Самият Борисов е казвал, че за отчуждаване при строителството на Южната дъга на околовръстното са платени над 80 млн. лв.

За имотите, нужни за Западната дъга, той обяснява на министрите си, че няма как да не бъдат платени тези милиони, защото парцелите са в регулация.

"Столична община въпреки молбата ми не можа да намери начин да им замени земите, да не даваме живи пари. Но пък и без да ги дадем, няма как да вържем тази изключително важна отсечка. Иначе магистрала „Люлин” не се използва рационално. На София да й е честито!", обяснява още Борис.

Следва въпрос кога започва да се строи разширението на тази отсечка от Околовръстното на София, а от отговорът на министърът на регионалното развитие, става ясно, че от 15 август започва ремонтът.

"Разплащайте и започвайте, да хванем топлите месеци, догодина да е готово", разпоредил премиерът и уточнява: "А и тук е право, равно, късо".

Павлова уточнява, че това ще е пътен възел на три нива.

"Вече сме правили пътни възли доста, на Перник е на три нива, вече имаме много опит в пътните възли. А и като си отивам за Банкя ще ги проверявам редовно", е последният коментар на Бойко по тази точка от дневния ред.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!