Бойчев: Усещахме, че ако слезем от автобуса, ще ни разкъсат

Елица Мартинова 28 юли 2013 в 13:58 6943 28

Георги Кадиев и Жельо Бойчев, които стават депутати.
Георги Кадиев и Жельо Бойчев, които стават депутати.

„Имаше усещане у хората, че ако бяха оставени от автобуса, тълпата щеше да ги разкъса. Особено жените, които бяха вътре, много се изплашиха, но това е съвсем естествена реакция."

Това заяви пред БНТ червеният депутат Жельо Бойчев.

По думите му във вторник вечер е имало насилие и конфронтация, каквито трудно биха могли да се видят в историята на България. Той обеща, че БСП ще направи всичко възможно конфронтацията да приключи.

„Ситуацията е доста неприятна. Това, което мен ме притеснява, бе, че по стечение на обстоятелствата НС беше оградено от заграждения, но и отпред, и зад тях имаше български граждани. Не може група от хора да се нахвърля на други хора, защото имат различни мнения. С камъни и бутилки не се постига нищо“, заключи Бойчев.

Кризата само консолидира БСП

„БСП има едно важно качество – в моменти на изпитание тя има възможност да се консолидира и да излъчи своите приоритети и цели“, коментира вътрешната ситуация в левицата Бойчев.

Народният представител призна, че някои от кадровите решения на кабинета са били „неуместни“ и подчерта, че няма място за повече грешки на управляващите.

Той обаче бе категоричен, че не може да става и дума за оставка на правителството, тъй като според него България се намира в трудна ситуация и кабинетът трябва да предприеме мерки. Бойчев отново изрази позицията на социалистите, според които оставката би била крайно безотговорно решение.

„В динамичната днешна ситуация е трудно да се говори за хоризонти на управление и дати. Ситуацията е тежка, но ние ще работим за промяната в България, затова получихме и подкрепа на изборите“, коментира бившият общински съветник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!