Quantcast

Боевски може да бъде разследван и у нас

Последна промяна на 25 октомври 2013 в 10:14 2566 14

Гълъбин Боевски
Гълъбин Боевски

Има вероятност българските власти да се заемат с разследването на Гълъбин Боевски и съучастието му в канал за трафик на наркотици. 

Това стана ясно от думите на вицепремиера и министър на правосъдието Зинаида Златанова. 

"Дали трябва да има българско разследване е правомощие на прокуратурата и МВР. Трябва да се реши казусът трябва ли да има българско разследване", каза Златанова.

За разследване на Боевски у нас се заговори веднага след задържането му в Бразилия. Тогавашният главен прокурор Борис Велчев заяви готовността на Прокуратурата да предприеме съответните действия. До момента обаче подобно разследване не е стартирало. 

Ако днес сме изненадани за освобождаването на български гражданин, то утре можем да сме изненадани за задържани български граждани. Да си припомним миналото, коментира тази сутрин случая главният прокурор Сотир Цацаров.

Той е убеден, че българското дипломатическо представителство е било наясно с освобождаването на Боевски, но остава въпросът защо "никой никого не е информирал". 

„Българското дипломатическо представителство в бразилската столица е знаело много по-рано за това", поясни Цацаров, който е категоричен, че в подобна процедура не може да няма активно дипломатическо участие. 

Според него изненадата е не само обществена, но и институционална. 

"След първоначалната институционална изненада е ясно, че става въпрос за експулсиране, съгласно тяхната съдебна система. Решението се взима за всички чужденци, осъдени за трафик на наркотици. Но това става след изтърпяване на срока за лишаване от свобода. Експулсирането става с решение на министъра на правосъдие. Потвърждава се от федерален съдия и федералната полиция изпълнява решението. Боевски пребивава в страната ни като свободен човек", обясни Сотир Цацаров.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.10 2013 в 15:47

Право казва Дими - Задължително трябва да отговаря. Боевски напуска Бразилия с наркотик, може би за да го внесе в Бг, хванат е като наркотрафикант, а остава без наказание. Трябва да бъде съден и тук (ако не се откупи и пред нашите "правораздаватели").

25.10 2013 в 14:42

Задължително трябва да отговаря. Никаква толерантност към наркотрафиканти.
Приказката някой ми е сложил нещо в куфара е по-жалка от Орешарски.
Факта, че си бил световен и олимпийски шампион и рекордьор те задължава да бъдеш чист и като човек.
Лъжица катран разваля каца с мед. Жалко

25.10 2013 в 14:34

Преди всичко да кажат цялата истина как е освободен! Държавата ни е поела някакъв ангажимент за него по международните спогодби - ако е обещано да излежава присъдата тук, значи я признаваме за валидна и да си влиза в затвора. Ако е нещо друго - да кажат!

25.10 2013 в 14:30

Точно така, Поля, свестен наркопласьор, от вашите. Затова сте го освободили, както уредихте и Болен да не го съдят вече няколко пъти. Както освободихте и убиеца Максим Стависки, и той е от вашите - руснак е.

25.10 2013 в 12:38

Така е, у нас не е съден. Но у нас хванат ли е за нещо? Установено ли е съучастието му в група за трафик на наркотици? И кои са в тази група?
Ако се съди по "успешното установяване" на биячите на Октай, които ги видя цял свят, силно ме съмнява, че могат и искат да установят участниците в групата за наркотици.

25.10 2013 в 12:17

Да го съдят бе! Ако наистина е наркопласьор, с какво е по-различен от останалите наркопласьори? Нали утре заради него и такива като него, ще се тровят нашите деца!! Хич не ме е@е колко добър човек е.
Ааа Nik! Тука не си прав баце. У нас за какво е съден викаш?

25.10 2013 в 11:06

Зинаида Не знам си коя, да спре да говори глупости. Срамно е да не знае какво се случва в държавната администрация. Срамно е да се говори и за ново разследване на съден, осъден и изтърпял наказанието си. Та дори и той да е съден за наркотици, да е амнистиран и т.н. За едно деяние - едно наказание - римско право. И ако някой не го знае да се връща в първи курс. Останалото са кьорфишеци в държавата Апсурдистан, в която новина е дори редовното заседание на НС.

25.10 2013 в 10:47

Предвид пъргавостта на Б.Велчев("не давате сигнали бе другари,нямам работа")
то явно канала е на ДС-рите. Което пък показва на кои конци е Б. Велчев.

25.10 2013 в 10:45

Не,
на вашите деца.

25.10 2013 в 10:37

"Ако днес сме изненадани за освобождаването на български гражданин, то утре можем да сме изненадани за задържани български граждани."

А близката история е доказала, че вторият вариант (изненадани за задържани българи) вече се е случвал няколко пъти ;)