Бащата на зам.-министър: Клевета е, че синът ми е в конфликт на интереси

25 юни 2013 в 09:31 2345 1

Петър Киров, зам.-министър на транспорта.
Петър Киров, зам.-министър на транспорта.

Бащата на зам. транспортния министър Петър Киров - Володя Киров, обвини в клевета хората от бранша, които обявиха вчера, че има конфликт на интереси при назначаването на Киров-младши за зам.-министър.

Той обяви това в интервю за bTV, където вчера Красимир Георгиев от Асоциацията за квалификация на автомобилистите и Йонко Иванов от Съюза по авто-мото подготовка обявиха, че в назначаването на Петър Киров е конфликт на интереси.

Те дори заплашиха с блокади на кръстовища, ако той не бъде отстранен от поста.

Володя Киров обяви днес, че вече е осъдил браншовите организации за клевета на първа инстанция, но на втора инстанция то е приключило по давност. 

Той е бивш директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” и настоящ шеф на Учебния център на Асоциацията на Българските предприятия за Международни превози и пътищата (АЕБТРИ), които издават ТИР карнети.

Относно назначаването на сина му за зам.-министър Володя Киров обяви: „Няма да говоря от името на сина си, той е голямо момче и отдавна бяга в свои собствени житейски пътеки".

Той завърши правото си на отговор с „цитат от песничка на Емил Димитров -"Ти закъсняваш понякога, истино, но винаги идваш при нас.”

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови