Зам.-министър на транспорта е в конфликт на интереси

24 юни 2013 в 10:19 5764 5

Петър Киров, зам.-министър на транспорта.
Петър Киров, зам.-министър на транспорта.

Един от новите зам.-министри на транспорта - Петър Киров, е син на Володя Киров - бивш директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” по времето, когато имаше бум на издадените фалшиви шофьорски книжки, съобщи bTV.

Красимир Георгиев от Асоциацията за квалификация на автомобилистите и Йонко Иванов от Съюза по авто-мото подготовка подчертаха, че избора за лице на този пост говори ясно, че задкулисните назначения в кабинета „Орешарски” продължават.

Те заплашиха с ежедневни пътни блокади заради назначението на Петър Киров. Хората от бранша са категорични, че Киров е в конфликт на интереси. 

В момента бащата на зам.-министъра е съуправител на Учебния център на Асоциацията на Българските предприятия за Международни превози и пътищата (АЕБТРИ).

АЕБТРИ продава ТИР карнетите и е гарант на режима ТИР на територията на България. 

"Най-малкото баща му трябва да си подаде оставката, ако иска синът му да заеме този пост. Трябва морал и принципност. Ще покажем с протести на премиера и министъра, че трябва да се огледат за по-качествени хора”, коментира Иванов.

Петър Киров се защити в интервю за bTV, че когато е бил поканен за зам.-министър не е ставало въпрос да поемам ресор с автомобилна дейност.

Той щял да се занимава с управление на Оперативна програма „Транспорт” и с международната дейност на министерството.

"Единственият упрек към него е, че е син на баща си", смята Петър Киров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!