Зам.-министър за 2 часа: Орешарски уволни сикаджията Иванов

19 юни 2013 в 22:26 10664 9

Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС
Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Пламен Орешарски уволни заместник-министъра на вътрешните работи Иван Иванов.

Вътрешният министър  Цветлин Йовчев е поискал оставката на Иванов.

Оповестените от медиите данни за зам.-министър Иван Иванов не позволяват оставането му на работа в МВР. Затова незабавно поисках оставката му от поста. Неговата кандидатура не е мое предложение, приех политическо назначение, предложено на министър-председателя от парламентарната сила, която е излъчила г-н Иванов като депутат. Аз самият се запознах с него едва днес, обясни вътрешният министър Цветлин Йовчев.

Иван Иванов е юрист и в последните шест години е работил като главен юрисконсулт на „Билдинг Строй Експрес”. Компанията е собственост на на баща му – шуменският бизнесмен Валентин Иванов-Шошо, показа справка във фирмените регистри. Преди това е ръководил офиса на „Воинтех” ЕООД в Шумен.

Кратката биография, разпространена от правителствената пресслужба, пропуска един съществен факт – Иванов е бил управител на клона на СИК (Секюрити иншуранс къмпани) в Шумен.

Баща му Валентин Иванов също е свързан със силовата групировка и през 2000 г. е бил задържан за рекет и отвличане, писа „Капитал“. Шуменският бизнесмен е стар приятел на Сергей Станишев и миналата година лидерът на БСП присъства в Шумен на сватбата на другия му син – Недко.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!