Бащата на Мариян: Съжалявам убиеца Опиц

29 октомври 2012 в 12:06 5423 28

Йордан Опиц Снимка: TV7
Йордан Опиц Снимка: TV7

"Изпитвам единствено съжаление към убиеца на сина си. Искам да застана лице в лице с него."

Това сподели бащата на 25-годишния Мариян Янчев - момчето, което иконописецът Йордан Опиц застреля.

Виктор Янчев за пръв път проговори пред медиите в интервю за "Дарик". "Говоря си със снимката му вече пет години", започва разказа си бащата. Той смята, че Йордан Опиц е нещастен човек: „Той си е ловец човек и го убива директно. Ако му е направил нещо, той обаче нищо не му е направил. Решил е, че трябва да убие, без значение дали ще е синът ми. Той е решил, че трябва да го убие. За мен този човек е лош. Аз изпитвам към него съжаление, съжаление към човек, който е много долен и лош. Този човек е нещастен вътре в душата си. Никога не съм давал интервюта, това е първото, и знаете ли защо, защото виновният дава интервюта. Аз не знам да съм виновен. Моето дете го няма, има един убиец, който е тарикат и се прави на интересен". 

Янчев твърди, че справедливост няма. „Когато излезе от затвора Йордан Опиц, аз ще го целуна първи".

Владимир Миндов, пред чиито очи е извършено убийството на приятеля му Мариян, разказа, че двамата не са отивали да крадат в кооперацията на Опиц. Ето какво още разказва младият мъж за фаталния февруарски ден на 2007 г. :„Минавахме през центъра и той искаше да отидем до негов познат. Попаднахме в една кооперация, в която не бяхме сигурни дали живее... Бяхме между стълбището, когато си тръгвахме, един млад човек ни попита кой търсим и видяхме, че пред блока има много хора, видях и мъж с пистолет... Мариян скочи през прозореца и човека с пистолета стреля по него, после ме хвана мен на пощенската кутия, удари ме с пистолета в главата и каза: „Твоя приятел го убих, ще убия и тебе, наркомани... Добре, че не бях с пушката. Щях да ви направя на кайма".

Иконописецът Йордан Опиц бе осъден на пет години затвор от Върховния касационен съд. Той трябва и да плати обезщетение на близките на Мариян, но те няма да получат такова, защото близо шест месеца след убийството Опиц е ипотекирал имуществото си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews