"Български пощи" нямало да се приватизират, докато не се появи инвеститор

OFFNews 28 септември 2013 в 11:27 1576 0

Данаил Папазов
Данаил Папазов

„Български пощи” няма да се приватизират. При поява на потенциален инвеститор, който да доведе повече услуги в компанията, ние следва да започнем разговори, но такъв до днес няма, така че такива разговори не са водени.

Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов пред ТВ7.

Министър Папазов обясни, че от самото начало на мандата си се работи по изготвяне на програма за реформи в „Български пощи”, която предвижда включване на нови услуги, подобряване дейността на дружеството и създаване на материални стимули за служителите.

Като пример той даде възможността в пощите в по-малките градове да се предлагат книги и пособия за училище, като 24% от печалбата ще остава за пощите, а 9% от тях ще отиват директно за пощенските служители, които ще изпълняват тази услуга.

Заради въвеждането на Универсалната пощенска услуга през 2011 г. е утвърдена методика, за която трябва да се плати компенсация на „Български пощи”. Тя е утвърдена от Европейската комисия и възлиза на 12 млн. 750 хил. лева. В бюджета на министерството в началото на мандата е имало едва 2 милиона лева.

На „Български пощи” до момента не е бил изплатен нито лев компенсации, но след ревизия на вътрешния бюджет на министерството са били намерени 6,5 милиона лева резерв, които са дадени на „Български пощи”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!