Българи задържани в Чехия, правили фалшиви документи

Николаос Цитиридис 05 септември 2012 в 11:28 2555 0

Снимка БГНЕС
Снимка БГНЕС

В Чехия са арестувани български граждани в обвинение за изготвяне на фалшиви лични документи.

В продължение на 3 месеца ГДБОП и чешки антимафиоти са обменяли информация и оперативни данни за участниците в престъпната схема.

В градовете Прага и Бърно са разбити четири бази за производството на фалшивите документи, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Престъпната група произвеждала и преправяла чешки паспорти, карти за самоличност и шофьорски книжки, подправени словашки, български, холандски, финландски и датски документи, както и такива от бившите съветски републики.

Документите били предназначени основно за осигуряване на свободното придвижване в рамките на ЕС на албански граждани.

Разследването е установило, че групата е ръководена от албанец, женен за румънка, който живеел в Букурещ.

В международната мрежа наред с албански, египетски, чешки и украински граждани, като изпълнители, участвали и четирима българи.

Пръв от българите на 15-и август бил задържан 38-годишният М.М. от гр. Бургас. Мъжът е криминално проявен и многократно осъждан в Чехия и Германия с ефективни присъди за фалшификации.

Седем дни по-късно антимафиотите заловили и бургазлиите Д.Я. /60 г./- криминално проявен, регистриран за кражби, измами и фалшификации, А.Х. /23 г./ неизвестен на МВР и Г.Г /44 г./ с криминални регистрации за кражби и измами.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови