"Атака" с нова идея: Без пари за партиите, глоби за "непослушни депутати"

Елица Мартинова 31 юли 2013 в 16:20 1542 9

"Атака", Снимка: БГНЕС

Отпадане на партийните субсидии и депутатите да не получават заплата, ако са отсъствали по неуважителни причини от три поредни или общо пет заседания месечно.

Такива предложения внесоха в деловодството на парламента националистите от партия "Атака".  Според хората на Сидеров чрез тези промени парламентът има шанс да покаже, че работи за благото на хората.

Това е второто предложение на "Атака", касаещо партийните субсидии. През юни националистите внесоха изменения, които биха отнели парите на партиите извън парламента. Предложенията станаха известни като поправката "Валери Симеонов". Те обаче бяха отхвърлени от правната комисия още на първо четене.

Сега от "Атака" настояват да отпаднат парите за всички партии.

"Според АТАКА е неоснователно на фона на състоянието на мизерстващите пенсионери, ниските доходи и ширещата се безработица, политическите партии да получават огромни суми за своята дейност", пишат в аргументацията си от "Атака". Те са изчислили, че ако се спрат партийните субсидии, държавата ще спести 47 млн. лева, които биха могли да отидат за подобряване качеството на живот на българите.

Не е ясно какво в икономическата и социална обстановка на страната се е променило, за да предложат от "Атака" спиране на субсидиите за всички партии, а не както допреди месец - само за формациите извън парламента.

Хората на Волен Сидеров настояват още в правилника за работата на НС да се предвидят мерки срещу депутатите, които не идват редовоно на работа. Националистите предлагат депутати, които не са се явили на три поредни или общо пет заседания в месеца, да не получават заплата.

"Парите, които ще спестят на бюджета само от ПГ на ГЕРБ, при отсъствието им от заседания, са около 200 000 лв. месечно", изчисляват от "Атака".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!