Асен Василев към бизнеса: Моля, вземете нисколихвени кредити

29 март 2013 в 08:31 4761 7

Асен Василев, служебен министър на икономиката. Снимка: БГНЕС
Асен Василев, служебен министър на икономиката. Снимка: БГНЕС

Служебният министър на икономиката Асен Василев призова в интервю за bTV малките и средни предприятия да отидат в банките и да вземат нисколихвен кредит по гаранционна схема Jeremie.

380 млн. евро са заделени за тази програма, лихвата е наполовина по-ниска, уточни той. Моля ви, идете в банките и ги вземете, призова министърът.

Споразумение между бившето правителство и банките по гаранционна схема Jeremie беше подписано още през юли 2011 г., но интересът беше слаб.

Радвам се, че комисията за защита на конкуренцията (КЗК) започна да работи. Така Василев коментира акцията от вчера на КЗК, която се самосезира по сигнали срещу трите електроразпределителни дружества - ЧЕЗ, ЕВН и "Енерго-Про" и нахлу в офисите им.

Те са разследвани за прилагане на сходни практики, чрез които възпрепятстват смяната на доставчика на електроенергия от потребителите.

Партньорската проверка заедно с Европейската комисия в сферата на енергетиката ще започне следващата седмица и резултатите се очакват към края на април, каза Асен Василев.

Той обясни още, че е напуснал компанията "Евърбред" и е прехвърлил акциите си на адвокати, относно обвиненията на Яне Янев, че е в конфликт на интереси, защото продължава да управлява фирмата си.

Заради спекулациите с допламата му Василев обясни, че има степен "бакалавър" от Харвард и семестриално е завършил за "магистър", но все още не е предал дипломната си работа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови