Асен Василев към бизнеса: Моля, вземете нисколихвени кредити

Последна промяна на 29 март 2013 в 08:31 3483 7

Асен Василев, служебен министър на икономиката. Снимка: БГНЕС
Асен Василев, служебен министър на икономиката. Снимка: БГНЕС

Служебният министър на икономиката Асен Василев призова в интервю за bTV малките и средни предприятия да отидат в банките и да вземат нисколихвен кредит по гаранционна схема Jeremie.

380 млн. евро са заделени за тази програма, лихвата е наполовина по-ниска, уточни той. Моля ви, идете в банките и ги вземете, призова министърът.

Споразумение между бившето правителство и банките по гаранционна схема Jeremie беше подписано още през юли 2011 г., но интересът беше слаб.

Радвам се, че комисията за защита на конкуренцията (КЗК) започна да работи. Така Василев коментира акцията от вчера на КЗК, която се самосезира по сигнали срещу трите електроразпределителни дружества - ЧЕЗ, ЕВН и "Енерго-Про" и нахлу в офисите им.

Те са разследвани за прилагане на сходни практики, чрез които възпрепятстват смяната на доставчика на електроенергия от потребителите.

Партньорската проверка заедно с Европейската комисия в сферата на енергетиката ще започне следващата седмица и резултатите се очакват към края на април, каза Асен Василев.

Той обясни още, че е напуснал компанията "Евърбред" и е прехвърлил акциите си на адвокати, относно обвиненията на Яне Янев, че е в конфликт на интереси, защото продължава да управлява фирмата си.

Заради спекулациите с допламата му Василев обясни, че има степен "бакалавър" от Харвард и семестриално е завършил за "магистър", но все още не е предал дипломната си работа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.03 2013 в 12:05

Р.Овч. е физик по образование, но не е инженер, а хуманитерен профил - учил е за учител по физика.

29.03 2013 в 11:38

Димитър Попов, бивш премиер-министър на България - „За Бога, братя, не купувайте!“
Асен Василев към бизнеса: "Моля, вземете нисколихвени кредити"

Призиви с предизвестен край по време на криза предизвикана от КОГО и ЗАЩО?

29.03 2013 в 10:27

Не е истина... Министърът на икономиката ни е ... бакалавър...

29.03 2013 в 10:15

Що бре, др.Р.Овч. е енергИтик по образУвание, па и рАбутил известно време в АЕЦ-а. Ето - един добър министър на экономиката.

29.03 2013 в 10:09

Споко, балонът на виртуалните пари издиша постепенно и светът, съвсем скоро, ще се върне към физическата си точка на равновесие.

29.03 2013 в 09:57

Не му върви на това министерство и това е. И този, както един от "лидерите" на протестиращите кара по 10 години висше образование. И всичките едни способни "бизнесмени" - така не се намери един опитен икономист със стаж в производството - всичките калинки все работили по банки и борси - все управлявали виртуален капитал... затова икономиката ни става все по-виртуална.

29.03 2013 в 09:39

МОЛЯ, ТЕГЛЕТЕ НИСКОЛИХВЕНИ КРЕДИТИ, МОЛЯ, ЗАРОБВАЙТЕ СЕ ДОБРОВОЛНО, В "НОВАТА ДЪРЖАВА" ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА СТЕ РОБИ НА СИСТЕМАТА, КРЕДИТИТЕ СА ПРЕКРАСЕН ИНСТРУМЕНТ, ЗАЩОТО ВИ ДЪРЖАТ ИЗКЪСО И НИ ПОЗВОЛЯВАТ ДА ВИ КОНТРОЛИРАМЕ ПО-ЛЕСНО И ВСИЧКО ТОВА Е ВЪВ ВАША ПОЛЗА! НИЕ СМЕ ЗАГРИЖЕНИ ЗА ДОБРУВАНЕТО ВИ....