Анонимните свалиха сайта на Министерство на финансите

17 декември 2012 в 09:06 2664 6

Анонимните свалиха сайта на Министерството на финансите на 16 декември.
Анонимните свалиха сайта на Министерството на финансите на 16 декември.

Анонимните свалиха сайта на Министерството на финансите в неделя в 19 ч.

Във Facebook страницата на Anonymous Bulgaria хакерите публикуваха следното съобщение:

OP#ACTION Здравейте, ние сме Анонимните, ние ви наблюдаваме, ние ви слушаме. Надявам се, че сте разбрали за нашата атака над така нареченото |"Министерството на Финансите". Надяваме се да разберете това послание към всички вас, защото ние повече не можем да търпим това така наречено управление на тази държава. Ние не правим това просто за забавление, ние го правим, за да ви покажем, че все още има хора в тази страна, на които им пука, на които все още не сте промили мозъците.

...

Но защо министерството на финансите?!? - Защото според нас и може би според целия народ, който го е страх да изкаже своето мнение мислим, че един човек със семейство и един пенсионер или студент не може да се издържа с 200 лева заплата, 189 лева пенсия, а да не говорим, ако настъпи празник, както сега идва любимия празник на всички деца - Коледа.

Не мислим, че с тези "пари" отпуснати от държавата повечето от хората ще могат да отпразнуват спокойно празниците със своите деца, роднини, и близки. Но едва ли на политиците им пука защото сигурно те вече са взели своите премии и бонуси, а също така и заплати. Защо да им пука нали те ще си прекарат празниците на топло със своите семейства, които едва ли мислят, че докато в този коледен момент те празнуват пият и се веселят, има хора по цялата държава, които няма къде да отидат, къде да спят...

Но как един родител да обясни на своето дете, че държавата ни е такава, че тези които ни управляват са некадърни и как да му каже, че заплащането което получават едвам стига за изхранването на семейството камо ли, че нямат пари за да купуват подаръци... и ето така някои са принудени да теглят заем от банката, не защото го искат, а защото се налага.

В понеделник сутрин сайтът вече беше достъпен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!