Анонимните свалиха сайта на Министерство на финансите

Последна промяна на 17 декември 2012 в 09:06 1887 6

Анонимните свалиха сайта на Министерството на финансите на 16 декември.
Анонимните свалиха сайта на Министерството на финансите на 16 декември.

Анонимните свалиха сайта на Министерството на финансите в неделя в 19 ч.

Във Facebook страницата на Anonymous Bulgaria хакерите публикуваха следното съобщение:

OP#ACTION Здравейте, ние сме Анонимните, ние ви наблюдаваме, ние ви слушаме. Надявам се, че сте разбрали за нашата атака над така нареченото |"Министерството на Финансите". Надяваме се да разберете това послание към всички вас, защото ние повече не можем да търпим това така наречено управление на тази държава. Ние не правим това просто за забавление, ние го правим, за да ви покажем, че все още има хора в тази страна, на които им пука, на които все още не сте промили мозъците.

...

Но защо министерството на финансите?!? - Защото според нас и може би според целия народ, който го е страх да изкаже своето мнение мислим, че един човек със семейство и един пенсионер или студент не може да се издържа с 200 лева заплата, 189 лева пенсия, а да не говорим, ако настъпи празник, както сега идва любимия празник на всички деца - Коледа.

Не мислим, че с тези "пари" отпуснати от държавата повечето от хората ще могат да отпразнуват спокойно празниците със своите деца, роднини, и близки. Но едва ли на политиците им пука защото сигурно те вече са взели своите премии и бонуси, а също така и заплати. Защо да им пука нали те ще си прекарат празниците на топло със своите семейства, които едва ли мислят, че докато в този коледен момент те празнуват пият и се веселят, има хора по цялата държава, които няма къде да отидат, къде да спят...

Но как един родител да обясни на своето дете, че държавата ни е такава, че тези които ни управляват са некадърни и как да му каже, че заплащането което получават едвам стига за изхранването на семейството камо ли, че нямат пари за да купуват подаръци... и ето така някои са принудени да теглят заем от банката, не защото го искат, а защото се налага.

В понеделник сутрин сайтът вече беше достъпен.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.05 2013 в 03:44

Пише се "пунктуация" dice. ;-)

17.12 2012 в 12:29

dice май не схваща главната идея... Още по-добра идея е ако Анонимните могат да хакнат банковите сметки на нащите политици - и сегашни и минали и да разпределят парите по банковите сметки на най-нуждаещите се!

17.12 2012 в 12:21

Предполагам, че грешките са дошли не от незнание, а от това, че младежта пише на латиница непрекъснато и когато опита на кирилица, става пълно с грешки. Защо не го хакнаха в понеделник сайта, а в неделя в неработен ден? Не разбрах това - какво като са го хакнали като е неделя и никому не е нужен?

17.12 2012 в 11:39

до dice и следващата: "ПравописЪТ, пунктУацията и синтаксисЪТ"! И т. н. Поплачете и за собствената си неграмотност!

17.12 2012 в 11:11

Е какво пък толкова, и на мен ми направи вЧЕПАтление правописа, но идеята е важна, бая труд са хвърлили и няма сериозни щети. Добра работа!

17.12 2012 в 09:54

Правописа, пунктоацията и синтаксиса са умопомрачителни!!! Чудя се как може някой да е достатъчно технически грамотен, за да хакне даден сайт ( в случая на Мин. на финансите), а да бъде толкова... "тотално" неграмотен в родния си език!?!?!?

Иначе- мотивите ми звучат малко "изсмукани от пръстите". Май някой е скучал в неделя вечер и просто си е търсел забавление...