4 бойни кораба на НАТО във Варна

19 юли 2012 в 15:38 4664 2

Бойни кораби на НАТО акостираха във Варна ден след кървавия атентат в Бургас. Снимка: Булфото
Бойни кораби на НАТО акостираха във Варна ден след кървавия атентат в Бургас. Снимка: Булфото

Четири бойни кораба на НАТО акостираха във Варна.

Корабите са от Италия, Великобритания, Турция и Германия. Акостираха в Морската гара.

Посещението, което е при изключителни мерки за сигурност не е планирано, пише "Булфото".

Съобщение за посещението се появи днес на сайта на Министерството на отбраната. Изпратено е до медиите в 14.32 ч. То гласи:

"Кораби от Постоянната противоминна група на НАТО в Средиземно море са на планирано посещение от 19 до 21 юли във военноморска база Варна. В състава на групата са минните ловци „Блайт” от Великобритания, „Милацо” от Италия, „Розенберг” от Германия и „Едремит” от Турция. Старши на групата военни кораби е командирът на минен ловец „Блайт” капитан трети ранг Тимъти Дейви."

От ведомството обясниха за OFFNews.bg, че посещението е планирано още миналата година, то е рутинно и се прави всяка гоидина. Подобно мероприятие се прави всяка година и при него кораби от различни НАТО-вски страни правят обиколки в Средиземноморския и Черноморския регион. При посещението корабите презареждат гориво, няма планирани срещи на високо равнище. От Министерството на отбраната обясниха, че миналата година също е имало такова посещение. Тазгодишното не е било обявявано, защото то е рутинно и няма статута на учение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови