4 бойни кораба на НАТО във Варна

Последна промяна на 19 юли 2012 в 15:38 3781 2

Бойни кораби на НАТО акостираха във Варна ден след кървавия атентат в Бургас. Снимка: Булфото
Бойни кораби на НАТО акостираха във Варна ден след кървавия атентат в Бургас. Снимка: Булфото

Четири бойни кораба на НАТО акостираха във Варна.

Корабите са от Италия, Великобритания, Турция и Германия. Акостираха в Морската гара.

Посещението, което е при изключителни мерки за сигурност не е планирано, пише "Булфото".

Съобщение за посещението се появи днес на сайта на Министерството на отбраната. Изпратено е до медиите в 14.32 ч. То гласи:

"Кораби от Постоянната противоминна група на НАТО в Средиземно море са на планирано посещение от 19 до 21 юли във военноморска база Варна. В състава на групата са минните ловци „Блайт” от Великобритания, „Милацо” от Италия, „Розенберг” от Германия и „Едремит” от Турция. Старши на групата военни кораби е командирът на минен ловец „Блайт” капитан трети ранг Тимъти Дейви."

От ведомството обясниха за OFFNews.bg, че посещението е планирано още миналата година, то е рутинно и се прави всяка гоидина. Подобно мероприятие се прави всяка година и при него кораби от различни НАТО-вски страни правят обиколки в Средиземноморския и Черноморския регион. При посещението корабите презареждат гориво, няма планирани срещи на високо равнище. От Министерството на отбраната обясниха, че миналата година също е имало такова посещение. Тазгодишното не е било обявявано, защото то е рутинно и няма статута на учение.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.07 2012 в 23:57

Как пък винаги всичко е планувано- в Лондон докато правят "учение" става атентат, няколко дена преди 11.09 отново правят "учение", сега пък идват точно навреме- да тяхното идване определено е било планувано КАКТО СА ПЛАНУВАЛИ И АТЕНТАТА! Америка е терориста- иска 3-та световна война. Иска Иран. Не правете Българите на глупаци! Няма такива вече.
Прилагат ни стари номера !!!!!!!!!!!!!
"Шоковата Доктрина" -The Shock Doctrine 2009
Изгледайте този филм и пак ми кажете че всичко е съвпадение! Ама се замислете сериозно и хора и правителство!
Защото за да се случва това- на някой е платено да го допусне...или е заплашен от по-високо!!!!
Глупаци в България няма! Виж страхливци....крадци на човешки живот...колкото искаш!!! Жалко!
А целта наистина е паника и стрес. Страха е най- големия мотиватор и за политици и за .хора и ......овце! Надявам се да покажем, че не сме просто стадо!

19.07 2012 в 15:52

Не всявайте паника!

Кораби от Постоянната противоминна група на НАТО в Средиземно море са на планирано посещение във военноморска база Варна
Кораби от Постоянната противоминна група на НАТО в Средиземно море са на планирано посещение от 19 до 21 юли във военноморска база Варна.
В състава на групата са минните ловци „Блайт” от Великобритания, „Милацо” от Италия, „Розенберг” от Германия и „Едремит” от Турция.
Старши на групата военни кораби е командирът на минен ловец „Блайт” капитан трети ранг Тимъти Дейви.
По време на посещението на корабите във Варна са предвидени срещи с командира на военноморска база Варна капитан първи ранг Тодор Йотов и с кмета на Община Варна Кирил Йорданов.