Президентът свика КСНС заради атентата и евродоклада

Юлиан Христов 19 юли 2012 в 14:52 1523 0

Президентът Росен Плевнелиев Снимка: БГНЕС
Президентът Росен Плевнелиев Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) на 26 юли 2012 г., в 10.00 часа на “Дондуков” 2, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Темите на заседанието на съвета са евродоклада по механизма за оценка и сътрудничество и терористичният акт в Бургас. Съветът е свикан още на 6 юли пред вид предстоящото излизане на доклада. Точката в дневния ред, свързана с терористичния акт, е вкарана като извънредна в дневния ред. На заседанието ще бъде направен анализ на средата за сигурност и ще бъде направена оценка на способностите и ресурсите на държавата да се справи с тероризма. Ще бъде направен и анализ на Националния план за противодействие на тероризма. 

Заедно с премиера, вицепремиера, министърът на отбраната и лидерите на парламентарни групи, към заседанието на съвета ще се присъединят още председателят на Върховния касационен съд, главният прокурор, началникът на Политическия кабинет на министър-председателя, министърът на правосъдието, главният секретар на Министерството на вътрешните работи, секретарят на Съвета по сигурността към Министерски съвет, директорът на Служба „Военна информация” в Министерството на отбраната, директорът на Националната разузнавателна служба и заместник-председателят на Народното събрание Анастас Анастасов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews