Израел отрича дъщерята на посланика да е пострадала в атентата

Елица Мартинова 19 юли 2012 в 12:18 1967 0

Израелският посланик у нас Шаул Камиса Раз от летището в Бургас, Снимка: БУЛФОТО
Израелският посланик у нас Шаул Камиса Раз от летището в Бургас, Снимка: БУЛФОТО

Посолство на Израел у нас официално отрече информацията, че дъщерята на посланика Шаул Камиса Раз у нас е пострадала при бомбения атентат на летище Сарафово в сряда.

Информацията беше публикувана в различни медии рано тази сутрин. Според нея става въпрос за 26-годишната Арца Камиса-Раз, която поради критичното си състояние е транспортирана във Военно-медицинска академия в София.

Тя е с тежки гръдна и коремна контузии и разкъсване на черен дроб.

В действителност такава израелска гражданка наистина е в интензивното отделение на ВМА. Твърденията, че тя е дъщеря на Шаул Камиса Раз обаче са отхвърлени от пресцентъра на израелското посолство и на Министерство на външните работи.

Тази сутрин външният министър Николай Младенов съобщи, че тежко ранена при атентата жена е починала в болница и че жертвите от 7 са станали 8. По-късно вътрешният министър Цветан Цветанов отрече информацията и поясни, че от МВР са цитирали погрешно подадена информация на служители на израелското посолство, които са при ранените.

На пресконференция на Цветанов в 12 часа на 19 юли той вече отказа да коментира този въпрос.

Слуховете обаче упорито претендират за достоверност и посочват, че израелското посолство отрича информацията от съображения за сигурност. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!