36-годишен дължи близо 4000 лв. на КАТ, кара с фалшива книжка

Мадлен Шишманова 27 август 2012 в 14:19 3723 1

Пътна полиция. Снимка:БГНЕС
Пътна полиция. Снимка:БГНЕС

36-годишен софиянец e задържан при спецакция на КАТ с фалшива книжка и дължими глоби към пътната полиция в размер на 3920 лв., съобщиха от МВР. Той е „рекордьор” по дългове към КАТ.

25 шофьорски книжки са иззети при спецакция на столичните катаджии между 21 и 24 август. Документите им са прибрани заради неизплатени глоби за нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса на застраховането.

За четирите дни на акцията са проверени 800 автомобила в София. Общата стойност на неплатените глоби на шофьорите с отнети книжки е 9000 лева.

Докато спирали водачите за проверка за неизплатени глоби, полицаите установили и много други нарушения и наложили доста глоби. 

402 от проверените са се карали без включени фарове (фаровете са задължителни през целия ден с влизането в сила на последните промени в Закона за движението по пътищата). 246 пък са глобени за преминаване на червено.

9 са заловените пияни шофири, а 38 са били без книжки. 15 автомобила са били без сключена застраховка „Гражданска отговорност. 

Шофьори, които вече са платили фишовете с глоби към КАТ, са принудени повторно да ги плащат чрез данъците си заради проблеми в информационната система на пътната полиция, показва разследване на вестник „Монитор”, публикувано днес .

Често при справка в системата на пътната полиция за платени глоби излиза, че фишът не е платен. Този проблем се разследва в момента от Икономическа полиция, които изясняват по какви сметки са отивали парите от санкциите.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews